Κανένα ενδιαφέρον από τη Lufthansa να γίνει συν-επενδυτής στην υπό αναδιάρθρωση Alitalia

Δεν ενδιαφέρεται η Lufthansa να συμμετάσχει, σε συνεργασία με την ιταλική κυβέρνηση, στην αναδιάρθρωση της Alitalia, διεμήνυσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικού αεροπορικού κολοσσού Carsten Spohr.

«Δεν θα γίνουμε συν-επενδυτής με την ιταλική κυβέρνηση σε μια αεροπορική εταιρεία

που βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης», δήλωσε συγκεκριμένα ο Spohr κατά τη διάρκεια conference call με θέμα τα οικονομικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου.

Όσον αφορά στις οικονομικές επιδόσεις της αεροπορικής, τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν κατά 9,8% έναντι του προηγούμενου έτους, διαμορφούμενα στα 1,07 δισ. ευρώ, αντί 1,18 δισ. στο γ’ τρίμηνο του 2017.

Σε επίπεδο εσόδων, σημειώθηκε άνοδος 1,5% φτάνοντας τα 9,96 δισ. ευρώ, ενώ τα τριμηνιαία προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων κινήθηκαν πτωτικά 11% στα 1,35 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η μείωση των προσαρμοσμένων EBIT επιβαρύνθηκε κυρίως από το κόστος ενσωμάτωσης της Eurowings.

«Αναμένουμε ότι η αύξηση του κόστους κατά τη διάρκεια του έτους θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ το 2018, λόγω του κόστους των καυσίμων και των πρόσθετων εξόδων που προκύπτουν από καθυστερήσεις και ακυρώσεις», δήλωσε ο Spohr.

Τέλος, αναφορικά με το 2019, η Lufthansa δήλωσε ότι αναμένει από τις αεροπορικές εταιρείες της να αυξήσουν τη χωρητικότητα κατά 8%, ποσοστό χαμηλότερο σε σύγκριση με την αύξηση που σημειώθηκε το 2018.

The post Κανένα ενδιαφέρον από τη Lufthansa να γίνει συν-επενδυτής στην υπό αναδιάρθρωση Alitalia appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα