Κάλεσμα Κομισιόν σε Κύπρο και Δανία για ορθή εφαρμογή των ενωσιακών κανόνων αεροπορικής ασφάλειας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την αποστολή προειδοποιητικής επιστολής στη Δανία [INFR(2023)2150] και στην Κύπρο [INFR(2023)2151], επειδή δεν εφάρμοσαν ορθά ορισμένα σημεία της ενωσιακής νομοθεσίας για την αεροπορική ασφάλεια.

Στην περίπτωση της Δανίας, η Κομισιόν εντόπισε ελλείψεις όσον αφορά τους κανόνες για την αεροπορική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης κατάλληλα ειδικευμένου προσωπικού (επιθεωρητές), της εφαρμογής των διαδικασιών εποπτείας, και της αποδοχής και έγκρισης

εγχειριδίων αεροπορικών εταιρειών, κατά παράβαση των κανονισμών (ΕΕ) αριθ. 1321/2014 και (ΕΕ) αριθ. 748/2012.

Στην περίπτωση της Κύπρου, οι ελλείψεις αφορούν διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την εποπτεία των αερολιμένων, τα οποία καθορίζονται στους κανονισμούς (ΕΕ) αριθ. 139/2014 και (ΕΕ) αριθ. 923/2012, όπως η επαλήθευση της εφαρμογής των υποχρεώσεων που σχετίζονται με τους αερολιμένες και η επάρκεια του κυπριακού συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας.

Πλέον, τα δύο κράτη – μέλη έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν στα επιχειρήματα της Κομισιόν και να εφαρμόσουν τα αναγκαία μέτρα. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να αποφασιστεί η αποστολή Αιτιολογημένης Γνώμης.

Το άρθρο Κάλεσμα Κομισιόν σε Κύπρο και Δανία για ορθή εφαρμογή των ενωσιακών κανόνων αεροπορικής ασφάλειας εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
kalesma-komision-se-kypro-kai-dania-gia-orthi-efarmogi-ton-enosiakon-kanonon-aeroporikis-asfaleias.htm
Τυχαία Θέματα