ΗΠΑ: Συμφώνησαν για μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών συνθηκών σιδηροδρομικές εταιρείες και εργαζόμενοι

Σε συμφωνία κατέληξαν, μετά από 20 ώρες έντονων διαπραγματεύσεων και τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης Joe Biden, εκπρόσωποι μεγάλων σιδηροδρομικών εταιρειών στις ΗΠΑ και τα συνδικάτα των εργαζομένων.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η ατζέντα των διαπραγματεύσεων περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, μισθολογικές αυξήσεις, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και λύση στο ζήτημα του κόστους της υγειονομικές περίθαλψης των εργαζομένων.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος

ανακοίνωσε τη συμφωνία χαρακτηρίζοντάς της ως «μια νίκη για δεκάδες χιλιάδες σιδηροδρομικούς που εργάστηκαν ακούραστα κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να διασφαλίσουν ότι οι οικογένειες και οι κοινότητες της Αμερικής θα έχουν παραδόσεις όσων μας κράτησαν σε αυτά τα δύσκολα χρόνια».

Τώρα πλέον, η συμφωνία κατευθύνεται προς ψήφιση στα συνδικάτα (που εκπροσωπούν 115.000 σχεδόν εργαζόμενους), σύμφωνα με πηγή του Reuters που παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις από κοντά.

Ακόμα κι αν οι ψηφοφορίες αποτύχουν, απομακρύνεται το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι για τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Να σημειωθεί ότι, ενδεχόμενη απεργία στον σιδηρόδρομο θα μπορούσε να «παγώσει» σχεδόν το 30% των εμπορευματικών αποστολών στις ΗΠΑ, να πυροδοτήσει τον πληθωρισμό και να επιβαρύνει στην οικονομία των ΗΠΑ έως και 2 δισ. δολ. ημερησίως, αναφέρει το Reuters.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συμμετείχαν εκπρόσωποι εταιρειών όπως η Union Pacific, η BNSF, η CSX, η Norfolk Southern και η Kansas City Southern, καθώς και 12 συνδικάτα.

The post ΗΠΑ: Συμφώνησαν για μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών συνθηκών σιδηροδρομικές εταιρείες και εργαζόμενοι appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα