“Βολές” της πρώην CEO της Blue Air κατά της Ρουμανίας για τα οικονομικά προβλήματα της αεροπορικής

“Πυρά” κατά της ρουμανικής κυβέρνησης για τα οικονομικά προβλήματα της αεροπορικής εξαπέλυσε η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Blue Air, Oana Petrescu, η θητεία της οποίας έληξε τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Blue Air απέστειλε σχετικό υπόμνημα στο υπουργείο Μεταφορών και Οικονομικών της Ρουμανίας στις 16 Ιουλίου 2021 ζητώντας την τροποποίηση της

μορφής κρατικής ενίσχυσης που της είχε χορηγηθεί.

Ουσιαστικά, αντί για εγγυητική επιστολή για δάνειο από την Eximbank ζητούσε άμεση συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Blue Air, με το ρουμανικό κράτος να γίνεται καθίσταται μέτοχος της αεροπορικής εταιρείας.

Ωστόσο, η ρουμανική κυβέρνηση αρνήθηκε την ανταλλαγή χρέους -ύψους 54 εκατ. ευρώ- έναντι μετοχών της Blue Air, με το γεγονός να της απαγορεύει την πρόσβαση για χρηματοδότηση στις ξένες αγορές.

Όπως είπε η Petrescu, «εκείνη την εποχή, η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία επλήγη από ένα ακόμη κύμα περιορισμών εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 και η εταιρεία έκανε ό,τι μπορούσε για να διευθετήσει την οικονομική της κατάσταση».

«Η άρνηση της κυβέρνησης περιέπλεξε την οικονομική κατάσταση της εταιρείας σε σημείο που ανεστάλη η λειτουργία της για ένα μήνα στις 6 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους», συμπλήρωσε η Petrescu.

Καταλήγοντας, εξήγησε ότι «η ανάπτυξη της εταιρείας θα ήταν εντελώς διαφορετική εάν η κυβέρνηση είχε αποδεχθεί την ανταλλαγή», καθώς υπήρχαν «φιλόδοξα πλάνα, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου».

Βάσω. Βεγ.

The post “Βολές” της πρώην CEO της Blue Air κατά της Ρουμανίας για τα οικονομικά προβλήματα της αεροπορικής appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Πρώην CEO, Blue Air, Ρουμανίας,proin CEO, Blue Air, roumanias