Ηλεκτρικά, από το 2026, όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κ. Μακεδονία

Από την 1η Ιανουαρίου του 2026 όλα τα νέα ταξί, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία, θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τον κλιματικό νόμο, όπου περιλαμβάνονται μέτρα για τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης ορυκτών

καυσίμων στις μεταφορές, τα κτίρια και την ηλεκτροπαραγωγή.

Αναλυτικότερα, στο Άρθρο 12 του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που τιτλοφορείται «Εθνικός Κλιματικός Νόμος – Μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή», επισημαίνονται τα εξής:

Από την 1η Ιανουαρίου 2026, εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα νέα Eπιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα (ΤΑΞΙ) με άδεια κυκλοφορίας, καθώς και το ένα τρίτο (1/3) των νέων οχημάτων που ταξινομούνται για σκοπούς εκμίσθωσης σε τρίτους είναι οχήματα μηδενικών εκπομπών.

Εξαιρούνται οι νησιωτικοί Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α΄ βαθμού των ως άνω περιοχών. Έως την 31η Δεκεμβρίου 2023, το Αυτοτελές Τμήμα Ηλεκτροκίνησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επαναξιολογεί την προβλεπόμενη στο πρώτο εδάφιο ημερομηνία εφαρμογής των ως άνω μέτρων και τη σκοπιμότητα επέκτασής τους και σε άλλες περιφέρειες ή περιφερειακές ενότητες της Επικράτειας και εισηγείται την έκδοση της κοινής απόφασης της παρ. 4 του άρθρου 34, κατόπιν εκτίμησης των σχετικών επιπτώσεων.

The post Ηλεκτρικά, από το 2026, όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κ. Μακεδονία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα