Στο σωστό δρόμο η απανθρακοποίηση της βιομηχανίας επαγγελματικών οχημάτων. Το μήνυμα της ACEA

Σε καλό δρόμο για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας βρίσκεται η βιομηχανία επαγγελματικών οχημάτων, σύμφωνα με τον Martin Lundstedt, πρόεδρο του Συμβουλίου Εμπορικών Οχημάτων της ACEA και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Volvo.

Σε ένα μονόλεπτο βίντεο, ο Lundstedt αναφέρει: «Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές, με αυξημένες αβεβαιότητες που επηρεάζουν όλους τους πολίτες και τους κλάδους της βιομηχανίας». Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «ένα πράγμα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ: αυτό είναι η ανάγκη μείωσης της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα».

Όπως

είπε, «η βιομηχανία προσφέρει μια αυξανόμενη γκάμα οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων, ενώ τα ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρία αποτελούν την πρώτη τεχνολογία μηδενικών εκπομπών στις οδικές μεταφορές. Εισέρχονται στην αγορά σε μικρούς αριθμούς, αλλά με τεράστιο ρυθμό ανάπτυξης.

Όλοι οι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο πριν από τη έναρξη της παραγωγής. Τα ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου θα ακολουθήσουν σύντομα, προσφέροντας ξεχωριστά πλεονεκτήματα».

The post Στο σωστό δρόμο η απανθρακοποίηση της βιομηχανίας επαγγελματικών οχημάτων. Το μήνυμα της ACEA appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα