Η σημασία της ρωσικής και ουκρανικής αγοράς για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Τα μεγέθη του 2019 και οι ματαιωθείσες πτήσεις του 2022

Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, η όξυνση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας – ΕΕ και το κλείσιμο του εναέριου χώρου της ΕΕ στα ρωσικά αεροσκάφη έχει συνέπειες (και) στον ελληνικό τουρισμό.

Του Φώτη Φωτεινού 

Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στο μεσοδιάστημα, τη θερινή περίοδο θα ελαχιστοποιηθούν οι Ρώσοι τουρίστες προς την Ελλάδα.

Αναμφίβολα απώλειες θα έχουν και το αεροδρόμιο της Αθήνας και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece.

Σύμφωνα

με τα στατιστικά στοιχεία που συνέλεξε το metaforespress.gr, το 2019 η ρωσική αγορά αποτέλεσε την 18η μεγαλύτερη «δεξαμενή» διεθνών επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας.  

Το 2019, το αεροδρόμιο της Αθήνας διακίνησε 172.561 επιβάτες από την Ουκρανία και 330.316 επιβάτες από τη Ρωσία (αφίξεις + αναχωρήσεις).

Οι αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρέτησαν το 2019 την Ουκρανία ήταν η Aegean, η Air Company Jonika, η Ryanair, η Ukraine International Airlines και η WizzAir. Αντίστοιχα, η Ρωσία από τις Aegean, Ellinair και Aeroflot.

Εφέτος, οι προ-κρατήσεις θέσεων έδειχναν αξιοσημείωτη δυναμική, καθώς οι δυο χώρες θα εξυπηρετούνταν, τη θερινή περίοδο, από 6 εταιρείες.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία από τις Aegean και Aeroflot, με πτήσεις προς Μόσχα, Αγ. Πετρούπολη και Krasnodar και η Ουκρανία από τις Ukraine International, Aegean, Ryanair, Wizz Air και SkyUp, με πτήσεις προς Κίεβο, Οδησσό και Lviv.

The post Η σημασία της ρωσικής και ουκρανικής αγοράς για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Τα μεγέθη του 2019 και οι ματαιωθείσες πτήσεις του 2022 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα