Η εγκύκλιος για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης των πυρόπληκτων. Απαλλαγή από παράβολα

Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος για την αντικατάσταση των εντύπων αδειών οδήγησης που καταστράφηκαν ή απωλέσθηκαν κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σε διάφορα σημεία της επικράτειας.

Μεταξύ άλλων, η εγκύκλιος παραθέτει και τις εξαιρέσεις στα παράβολα, αναφέροντας ότι οι σχετικές δηλώσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στα Αστυνομικά Τμήματα το αργότερο έως και την 30ή Σεπτεμβρίου 2021.

Η εγκύκλιος για την αντικατάσταση των αδειών

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της έκτακτης αυτής κρίσης και στήριξης των πληγέντων, για την αντικατάσταση

των κατεστραμμένων ή απολεσθέντων εντύπων αδειών οδήγησης, θα υποβάλλονται τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην παρ. 2 του άρθρου 9 «Έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης ελληνικής ή κράτους – μέλους της Ε.Ε.» της υ.α. 50984/7947/2013 (Β΄ 3056) «Άδεια οδήγησης, εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων», εξαιρουμένων των παραβόλων:

Για την καταβολή παγίου τέλους χαρτοσήμου και εισφοράς υπέρ ΤΣΑ (εδάφιο ζ),

Για την εκτύπωση του εντύπου της άδειας οδήγησης (εδάφιο η),

Για την απώλεια ή κλοπή του εντύπου της άδειας οδήγησης (εδάφιο θ).

Για την απαλλαγή από την καταβολή των ως άνω παραβόλων απαιτείται, επιπροσθέτως, η προσκόμιση στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών ή σε ΚΕΠ, Δήλωσης σε Αστυνομικό Τμήμα περί απώλειας ή καταστροφής του εντύπου της άδειας οδήγησης σε πληγείσα από τις πυρκαγιές περιοχή και κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία εκδήλωσης του φαινομένου, ως αυτή προκύπτει από την αντίστοιχη απόφαση κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, έως τις 13 – 08 – 2021 (ημερομηνία δημοσίευσης της α’ σχετικής ΠΝΠ).

Η Δήλωση απαιτείται να έχει υποβληθεί στο Αστυνομικό Τμήμα το αργότερο έως και την 30ή Σεπτεμβρίου 2021.

Οι υπόψη αιτήσεις για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων/απολεσθέντων εντύπων αδειών οδήγησης δύναται να υποβάλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών και τα ΚΕΠ της χώρας το αργότερο έως και την 31η Δεκεμβρίου 2021.

The post Η εγκύκλιος για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης των πυρόπληκτων. Απαλλαγή από παράβολα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα