Η νορβηγική Torghatten παρουσίασε το πρώτο ferry στον κόσμο χωρίς οδηγό

Το πρώτο εμπορικό επιβατηγό οχηματαγωγό χωρίς οδηγό στον κόσμο, που θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, παρουσιάστηκε στη Στοκχόλμη.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Πίσω από το εν λόγω εγχείρημα βρίσκεται η νορβηγική ναυτιλιακή Torghatten AS, η οποία και θα δρομολογήσει το ferry μεταξύ των νησιών Kungsholmen και Södermalm.

«Πολλές μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κυκλοφοριακή συμφόρηση, την έλλειψη χωρητικότητας και την περιβαλλοντική και ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η τεχνολογία self-driving αποτελεί μέρος της λύσης και θα είναι καλή τόσο για το κλίμα όσο και για τους ανθρώπους», σύμφωνα με την Reidun Svarva, Chief Business Development Officer στην Torghatten.

Η ιδέα των αυτόνομων αστικών ferries ξεκίνησε στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (NTNU) στο Τρόντχαϊμ. Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών, ιδρύθηκε η εταιρεία Zeabuz, στην οποία η Torghatten AS είναι συνιδιοκτήτρια και στόχο έχει τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

«Αντί να είναι εμπόδια, οι υδάτινες επιφάνειες θα “συνδυαστούν” με την πόλη και θα αποτελέσουν τον συντομότερο δρόμο για τους κατοίκους της Στοκχόλμης», συμπλήρωσε η Svarva.

Από την πλευρά της, η Torghatten διαβεβαιώνει ότι η τεχνολογία ενός πλοίου χωρίς οδηγό είναι δοκιμασμένη και ασφαλής και παράλληλα τονίζει ότι θα υπάρχει χειριστής στο πλοίο, ο οποίος θα διασφαλίζει ότι όλα θα κυλούν ομαλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Να σημειωθεί ότι, το ferry θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στη Στοκχόλμη τον Ιούνιο του 2023.

Το άρθρο Η νορβηγική Torghatten παρουσίασε το πρώτο ferry στον κόσμο χωρίς οδηγό εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα