Η Hapag-Lloyd εξαγοράζει τις τακτικές εμπορευματικές γραμμές της Deutsche Afrika-Linien (DAL)

Η Hapag-Lloyd και η γερμανική ναυτιλιακή Deutsche Afrika-Linien (DAL) υπέγραψαν συμφωνία-πλαίσιο, βάσει της οποίας η πρώτη θα εξαγοράσει την επιχείρηση τακτικών εμπορευματικών γραμμών που διαθέτει στη Νότια Αφρική η DAL.

Η DAL αποτελεί παλιό “παίκτη” στο κομμάτι των τακτικών γραμμών για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων και λειτουργεί τέσσερα δρομολόγια μεταξύ Ευρώπης, Νότιας Αφρικής και Ινδικού Ωκεανού.

Με έδρα το Αμβούργο, ο carrier εκπροσωπείται με δικά του γραφεία σε Γερμανία και τη Νότια Αφρική, καθώς και μέσω πρακτόρων σε 47 χώρες παγκοσμίως. Απασχολεί πάνω από

150 άτομα, ενώ κατέχει ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 6.589 TEU και διαχειρίζεται ένα στόλο εμπορευματοκιβωτίων περίπου 17.800 «κουτιών» (ιδιόκτητα και μισθωμένα), τα οποία θα εξαγοραστούν και αυτά.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hapag-Lloyd, Rolf Habben Jansen, «ο ναυτιλιακός κολοσσός δείχνει ιδιαίτερό ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη στην Αφρική».

Υπενθυμίζεται ότι, το 2021, εξαγόρασε την NileDutch, η οποία είναι εξειδικευμένος carrier στην αφρικανική αγορά.

Τέλος, σημειώνεται ότι, η εξαγορά της DAL υπόκειται υπό την έγκριση των αρμόδιων Ρυθμιστικών Αρχών.

The post Η Hapag-Lloyd εξαγοράζει τις τακτικές εμπορευματικές γραμμές της Deutsche Afrika-Linien (DAL) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα