Η Hapag-Lloyd εξαγόρασε τις terminal δραστηριότητες της SM SAAM έναντι 1 δισ. δολ.

Η Hapag-Lloyd AG και η SM SAAM S.A. υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία βάσει της οποίας ο ναυτιλιακός κολοσσός θα αποκτήσει το 100% των μετοχών της SAAM Ports S.A. και της SAAM Logistics S.A. και ως εκ τούτου ολόκληρης της επιχείρησης τερματικών σταθμών της εταιρείας και των συναφών υπηρεσιών logistics.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα τίμημα περίπου 1 δισ. δολ. ΗΠΑ,

το οποίο περιλαμβάνει επίσης ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τις δραστηριότητες logistics.

Το κλείσιμο της συναλλαγής υπόκειται υπό την έγκριση των αρμόδιων Ρυθμιστικών Αρχών, καθώς και σε πρόσθετους όρους που συνηθίζονται για αυτού του είδους τη συναλλαγή.

Η SM SAAM, με έδρα τη Χιλή, είναι terminal operator, εταιρεία logistics και πάροχος υπηρεσιών ρυμούλκυσης, η οποία δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες της Αμερικής. Ιδρύθηκε το 1960 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Σαντιάγο (SSE) από το 2012. Οι terminal δραστηριότητες της SM SAAM περιλαμβάνουν 10 τερματικούς σταθμούς σε έξι χώρες της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής με περίπου 4.000 υπαλλήλους και μια συνδυασμένη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων περίπου 3,5 εκατ. TEU το 2021.

Να σημειωθεί ότι, οι υπηρεσίες ρυμούλκησης και airport logistics της SM SAAM δεν αποτελούν μέρος της συναλλαγής.

«Η επένδυση σε υποδομές τερματικών σταθμών είναι βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας ατζέντας και η Λατινική Αμερική αποτελεί προπύργιο των αγορών μας. Η απόκτηση των τερματικών δραστηριοτήτων της SM SAAM και των συμπληρωματικών υπηρεσιών logistics θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε περαιτέρω τις δραστηριότητές μας, δημιουργώντας ένα ισχυρό και ελκυστικό terminal χαρτοφυλάκιο», δήλωσε ο Rolf Habben Jansen, διευθύνων σύμβουλος της Hapag-Lloyd.

The post Η Hapag-Lloyd εξαγόρασε τις terminal δραστηριότητες της SM SAAM έναντι 1 δισ. δολ. appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα