Η DSV εκτιμά ότι η χαοτική εικόνα στην εμπορευματική αγορά θα «επιμείνει» για καιρό

Οι χαοτικές συνθήκες στις εμπορευματικές μεταφορές και οι υψηλές τιμές των ναύλων θα επιμείνουν για «αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα», σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμου στελέχους της DSV.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Μιλώντας στο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Jens Bjorn Andersen δήλωσε ότι έχουν δημιουργηθεί σημαντικά εμπόδια στο εμπόριο, εξαιτίας «της αυξημένης ζήτησης για εμπορεύματα λιανικής από καταναλωτές που έχουν “κολλήσει” στο σπίτι τους λόγω lockdown

που επιβάλλονται λόγω πανδημίας, με τις συνθήκες να επιδεινώνονται καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν».

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν σε υψηλούς ναύλους με «την κατάσταση να έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες τόσο για τις αεροπορικές όσο και για τις θαλάσσιες μεταφορές», σχολίασε το στέλεχος της DSV.

Ο ίδιος τόνισε, «έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ τη λέξη “κανονικότητα”. Αν η ομαλοποίηση σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε σε μια αγορά όπως την ξέραμε το 2018 και το 2019, δεν νομίζω ότι θα συμβεί – τουλάχιστον όχι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα σοβαρή σε μεγάλες αγορές όπως οι ΗΠΑ, όπου δεκάδες πλοία περίμεναν καθηλωμένα στα λιμάνια της Δυτικής Ακτής του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς, χωρίς να μπορούν να εκφορτώσουν.

«Το γεγονός ότι οι επενδύσεις σε υποδομές έχουν παραμεληθεί στις ΗΠΑ για πολλά χρόνια δεν βοηθά, καθώς η λιμενική και σιδηροδρομική υποδομή απλά δεν μπορεί να συμβαδίσει με την αύξηση όγκου που έχει καταγραφεί τελευταία», κατέληξε ο Andersen.

The post Η DSV εκτιμά ότι η χαοτική εικόνα στην εμπορευματική αγορά θα «επιμείνει» για καιρό appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα