Γ. Καραγιάννης: Εντός του έτους παραδίδεται το Τρίκαλα – Καλαμπάκα, το 2025 ολοκληρώνεται πλήρως ο Ε65

Εντός του 2023 θα παραδοθεί το τμήμα Τρίκαλα – Καλαμπάκα, ενώ ο αυτοκινητόδρομος Ε65 ολοκληρώνεται πλήρως το 2025, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές, Γιώργο Καραγιάννη.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Καραγιάννης αναφέρει: «Ασφάλεια, ταχύτητα, ανάπτυξη. Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Κεντρικής Ελλάδας και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τη σύνδεση με

τη Δυτική Μακεδονία και το εξωτερικό μέσω της Εγνατίας Οδού.

Τι σημαίνει αυτό;

Στην οικονομία: 1.000 νέες θέσεις εργασίας την περίοδο της κατασκευής, 0,5% συμβολή στο ΑΕΠ.Στις μεταφορές: 181,5 χλμ. σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου θα συνδέουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την πύλη της Ελλάδας στην Κεντρική Ευρώπη, με το λιμάνι του Βόλου, ενώ και το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά προς τα δυτικά Βαλκάνια θα μειωθεί κατά περίπου 2 ώρες.Στον τουρισμό: Το ταξίδι από την Λαμία έως και την Εγνατία Οδό θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά από 3 ώρες και 15 λεπτά σήμερα.

Εντός του 2023 θα παραδοθεί το τμήμα Τρίκαλα – Καλαμπάκα, ενώ ο ολοκληρώνεται πλήρως το 2025. Ένα έργο πνοής, μία μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».

Το άρθρο Γ. Καραγιάννης: Εντός του έτους παραδίδεται το Τρίκαλα – Καλαμπάκα, το 2025 ολοκληρώνεται πλήρως ο Ε65 εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα