Γ. Γαλίτης, Mega Airlines Studies: Η απόκτηση διπλώματος της IATA εγγυάται σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση

Στα πλεονεκτήματα απόκτησης διπλώματος της IATA αναφέρεται, σε συνέντευξή του στο metaforespress.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της Mega Airlines Studies, Γιώργος Γαλίτης.

Ο κ. Γαλίτης υποστηρίζει ότι αρκετοί απόφοιτοι της σχολής έχουν απορροφηθεί σε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά πρακτορεία, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς παρέχουμε επαγγελματικά διπλώματα, αναγνωρισμένα και χωρίς καμία περαιτέρω πιστοποίηση, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου».

Παράλληλα, παραθέτει

λεπτομέρειες γύρω από το πρόγραμμα της IATA “Dangerous Goods Initial και Recurrent”, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ενίσχυση των μεγεθών του αεροπορικού και τουριστικού κλάδου της Ελλάδας.

-Πότε ιδρύθηκε η Mega Airlines Studies και ποιες υπηρεσίες παρέχει;

Mega Airlines Studies ιδρύθηκε το 1999, με σκοπό να καλύψει το κενό της επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα των αερομεταφορών και του τουρισμού.

Έκτοτε, ως Regional Training Partner της ΙΑΤΑ στην Ελλάδα, προσφέρουμε επαγγελματικά διπλώματα με παγκόσμια ισχύ και εκπαιδεύουμε κάθε χρόνο τους νέους που θέλουν να εργαστούν στον χώρο των αεροδρομίων και των τουριστικών πρακτορείων.

Απόφοιτοί μας είναι η πλειοψηφία των υψηλά ισταμένων του κλάδου.

-Μεταξύ των προγραμμάτων σας, συγκαταλέγεται και το πρόγραμμα της IATA “Dangerous Goods Initial και Recurrent”. Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες;

-Τα τελευταία χρόνια ειδικευόμαστε στην παροχή πιστοποιημένων σπουδών για τις μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων, καθώς οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τις μεταφορές εμπορευμάτων είναι απαραίτητο να έχουν επικαιροποιημένες και πιστοποιημένες γνώσεις.

Έτσι, τους μαθαίνουμε τους κανόνες ασφάλειας, ειδικά για κάθε φορτίο και την στρατηγική διαχείρισης των επικίνδυνων εμπορευμάτων.

Το πρόγραμμα βασίζεται στην εφαρμογή του Dangerous Goods Regulations for Air Transport.

Οι επαγγελματίες παίρνουν την πιστοποίηση, με βάση τις γραπτές εξετάσεις που δίνονται στο εκπαιδευτικό μας κέντρο για την απόκτηση του διπλώματος ΙΑΤΑ Dangerous Goods Initial.

Το δίπλωμα IATA Dangerous Goods Recurrent ανανεώνεται κάθε 2 χρόνια και οι εξετάσεις περιλαμβάνουν τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί και ενταχθεί στην νέα ύλη.

-Ποια είναι τα πλεονεκτήματα απόκτησης διπλώματος της ΙΑΤΑ και όχι κάποιο τυχόν άλλο δίπλωμα από άλλη σχολή;

-Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Αρχικά σε εμάς, η εκπαίδευση δεν είναι μόνο θεωρητική. Οι σπουδαστές μας αποκτούν ακριβώς τις πρακτικές γνώσεις που θα χρειαστούν στον χώρο εργασίας τους.

Μαθαίνουν να χειρίζονται συστήματα κρατήσεων, μαθαίνουν τα εισιτήρια κλπ, με διδακτέα ύλη που ανανεώνεται κάθε χρόνο από την ΙΑΤΑ, ακολουθώντας τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της αγοράς.

Και το πιο σημαντικό: Εμείς δεν παρέχουμε απλά μια πιστοποίηση που αναγνωρίζεται ουσιαστικά μόνο στον ελλαδικό χώρο και μόνο από ελληνικές εταιρίες.

Εμείς δίνουμε επαγγελματικά διπλώματα, αναγνωρισμένα χωρίς καμία περαιτέρω πιστοποίηση, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

-Γιατί ένα δίπλωμα ΙΑΤΑ είναι αναγκαίο για τους ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορείων και εταιρειών μεταφορών εμπορευμάτων;

-Όταν ένα τουριστικό πρακτορείο θέλει να μπορεί να εκδίδει αυτόνομα αεροπορικά εισιτήρια εξωτερικού, θα πρέπει να έχει πιστοποίηση από την ΙΑΤΑ, την οποία την λαμβάνει μόνο με την απόκτηση του διπλώματος ΙΑΤΑ Foundation Diploma in Travel and Tourism. Διαφορετικά περιορίζεται μόνο στα εισιτήρια εσωτερικού και είναι υποχρεωμένο να συνεργάζεται με ένα άλλο πρακτορείο.

Τα τελευταία χρόνια ειδικευόμαστε στην παροχή πιστοποιημένων σπουδών για τις μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων, καθώς οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τις μεταφορές εμπορευμάτων είναι απαραίτητο να έχουν επικαιροποιημένες και πιστοποιημένες γνώσεις.

Τώρα, όσον αφορά τις εταιρείες μεταφορών εμπορευμάτων για να μπορέσουν να μεταφέρουν εμπορεύματα, από και προς το εξωτερικό, είναι υποχρεωμένες να διαθέτουν υπαλλήλους κατάλληλα εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους από της ΙΑΤΑ.

Τα διπλώματα που ταιριάζουν, σε αυτήν την περίπτωση, είναι το ΙΑΤΑ Cargo Introductory Course και το ΙΑΤΑ Dangerous Goods Initial και Recurrent.

-Ποιες είναι οι ειδικότητες με την μεγαλύτερη ζήτηση;

-Η πλειοψηφία των σπουδαστών διαλέγει δύο συνδυαστικά προγράμματα που τους παρέχουμε, τα οποία τους εξασφαλίζουν επαγγελματική αποκατάσταση.

Πρόκειται για το ΙΑΤΑ Foundation Diploma in Travel and Tourism Level 1 και το ΕΑSA Attestation of Safety Training, για τα άτομα που επιθυμούν να απασχοληθούν, τόσο στην επίγεια, όσο και στην εναέρια εξυπηρέτηση.

Με το πέρας της εκπαίδευσής τους, οποιαδήποτε αεροπορική εταιρία μπορεί να τα απασχολήσει, τόσο στις πτήσεις, όσο και στο έδαφος, δηλαδή στα διοικητικά γραφεία, στο check in αεροδρομίου κ.ά.

Το άλλο πρόγραμμα περιλαμβάνει τα διπλώματα ΙΑΤΑ Foundation Diploma in Travel and Tourism Level 1 και IATA Consultant Diploma.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εστιάζει στο αεροπορικό εισιτήριο, στα συστήματα κρατήσεων και στα πακέτα εκδρομών, αποκτώντας ειδικές γνώσεις που καθιστούν περιζήτητο στέλεχος αεροπορικής εταιρίας και τουριστικού πρακτορείου τον κάθε απόφοιτο.

-Και όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση;

Mega Airlines Studies βρίσκεται πάντα δίπλα στα νέα παιδιά και τα υποστηρίζουμε κατά την διάρκεια και μετά το πέρας των σπουδών τους, μέσω του Γραφείου Διασύνδεσής μας.

Είμαστε δίπλα στις αεροσυνοδούς, στους ιπτάμενους φροντιστές και στους υπαλλήλους αεροπορικών εταιριών και αεροδρομίων που προετοιμάζονται για συνέντευξη, συμβουλεύουμε τους απόφοιτους μας για τη σωστή αποστολή του βιογραφικού τους και διατηρούμε επί σειρά ετών σχέσεις με την αγορά εργασίας.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της συνεργασίας της Mega Airlines Studies και του Hellenic American University

Αεροπορικές εταιρίες και τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία ζητούν ενδοεταιρικά τα βιογραφικά των αποφοίτων μας και έτσι μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε, πως κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε οι απόφοιτοί μας να βρουν αμέσως δουλειά.

Και το καταφέρνουμε. Ενδεικτικά εταιρείες που απασχολούν τα «παιδιά» μας είναι η Aegean, η Olympic, η Fraport, η Swissport, το Marine, το Ακτίνα, το GS, ο “Κυβερνήτης” και πάρα πολλές άλλες.

-Ένα γενικότερο σχόλιο για το μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα…

-Ο τουρισμός σήμερα αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, απασχολούνται αυτή τη στιγμή στον ολοένα αναπτυσσόμενο αυτό κλάδο.

Ως διοικητικό στέλεχος επί 35 συναπτά έτη στην Alitalia, πρόεδρος της ομοσπονδίας αερομεταφορών και τουρισμού, αλλά και ως εκπαιδευτικός, γνωρίζω σε βάθος τις δυνατότητες του κλάδου, τα περιθώρια εξέλιξής τους και προβλέπω πως και τα επόμενα χρόνια που θα ακολουθήσουν, οι αερομεταφορές και ο τουρισμός θα ανεβαίνουν ολοένα και ψηλότερα.

The post Γ. Γαλίτης, Mega Airlines Studies: Η απόκτηση διπλώματος της IATA εγγυάται σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα