Σε διαβούλευση, ως τις 21 Ιανουαρίου 2019, τα νέα πρότυπα ISO για τα drones

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκαν, από τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας, τα νέα πρότυπα για τη βιομηχανία μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

Ως τις 21 Ιανουαρίου του 2019 οι επαγγελματίες του κλάδου, οι ακαδημαϊκοί, οι επιχειρήσεις και το ευρύ κοινό καλούνται να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους στον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), ώστε εντός του έτους να γίνει η πλήρης υιοθέτησή τους σε παγκόσμια κλίμακα. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Σύμφωνα με γνώστες της αγοράς, πρωταρχικό μέλημα των πολυαναμενόμενων

προτύπων ISO για τα drones είναι η αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται του air safety, ένα γεγονός που κατά καιρούς έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στους υπεύθυνους αεροδρομίων, όσο και άλλων “ευαίσθητων” τοποθεσιών (στρατόπεδα κ.ά.).

Σε επισημάνσεις του ο Robert Garbett, σύμβουλος του ISO Working Group που είναι υπεύθυνος για τα διεθνή επιχειρησιακά πρότυπα των drones, πρόεδρος του BSI Committee και ιδρυτής του Drone Major Group, σημειώνει ότι «τα drones αντιπροσωπεύουν ένα παγκόσμιο φαινόμενο και μια άνευ προηγουμένου οικονομική ευκαιρία για οποιαδήποτε χώρα αγκαλιάζει την τεχνολογία».

Μάλιστα ενθαρρύνει όλους όσοι «ενδιαφέρονται για τα drones να συμμετάσχουν στη διαδικασία διαβούλευσης, ώστε κανένα σημείο να μην μείνει αναξιοποίητο στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε και να υιοθετήσουμε καλύτερα πρότυπα για τα drones».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έκθεση την PwC, τον Απρίλιο του 2018, η βιομηχανία drones εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει 42 δισ. στερλίνες στο ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου δημιουργώντας 628.000 συνολικά θέσεις εργασίας ως το 2030.

Β. Βεγ.

The post Σε διαβούλευση, ως τις 21 Ιανουαρίου 2019, τα νέα πρότυπα ISO για τα drones appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα