“Φορολογική αμνηστία” στις εταιρείες οδικών μεταφορών της Ρουμανίας

Οι ρουμανικές εταιρείες οδικών εμπορευματικών μεταφορών απαλλάσσονται πλέον από την καταβολή φόρου που αφορά το ημερήσιο επίδομα οδηγών, σύμφωνα με νόμο του κράτους.

Να σημειωθεί ότι, το ύψος του φόρος καθορίζεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φορολογικής Διοίκησης της Ρουμανίας (ANAF) και εισπράττεται από τον Ιούλιο του 2015.

Σε σχετική ψηφοφορία στο ρουμανικό κοινοβούλιο, 292 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της κατάργησης

του φόρου, κανένας κατά, ενώ υπήρξαν και δύο αποχές.

Σύμφωνα με αναφορές της εφημερίδας “Ziarul Financiar”, το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται ως «αμφιλεγόμενη και δαπανηρή πρακτική» εκ μέρους της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι αρκετές εταιρείες μεγάλου μεγέθους ελέγχονται από πολιτικούς.

Συνολικά πάνω από 186.000 οδηγοί απασχολούνται στις διεθνείς μεταφορές, με μέσο ακαθάριστο εισόδημα 2.600 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με μελέτη της KPMG, για λογαριασμό της UNTRR (Ρουμανική Ένωση Οδικών Μεταφορέων).

Από τον ακαθάριστο μισθό των 2.600 ευρώ που κερδίζει συνήθως ένας οδηγός, μόνο τα 480 ευρώ δηλώνονταν ως μισθός (ο κατώτατος νόμιμος μισθός), ενώ τα υπόλοιπα “δικαιολογούνται” ως ημερήσιο επίδομα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η “φορολογική αμνηστία” που προσφέρεται σε μεταφορείς και κατασκευαστικές εταιρείες οδηγεί τη Ρουμανία στο να μην εισπράττει έσοδα 10 δισ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια, καταλήγει το δημοσίευμα.

Β. Βεγιάζη

The post “Φορολογική αμνηστία” στις εταιρείες οδικών μεταφορών της Ρουμανίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Φορολογική ”, Ρουμανίας,“forologiki ”, roumanias