Λακωνικός αποχαιρετισμός Ανδρουλάκη στον Λοβέρδο- Οι σταθμοί της ρήξης

14:34 5/7/2023 - Πηγή: Reporter

Ένα πολύ λακωνικό σχόλιο έκαναν στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την παραίτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, που είχε το τελευταίο διάστημα "παγωμένες" σχέσεις με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές» σχολίασαν συγκεκριμένα αναφορικά με την παραίτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, τόσο από τα όργανα του κόμματος όσο και από την ιδιότητα

του μέλους.

Ο κ. Λοβέρδος επικαλέστηκε «πολιτικούς λόγους» για την παραίτησή του, λέγοντας ότι αναλυτικά αναφέρεται σε αυτούς με μια άκρως εμπιστευτική επιστολή προς τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, η επιστολή του κ. Λοβέρδου προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έφτασε με τον αστυνομικό του σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση της παραίτησής του στο ευρύ κοινό.

Πάντως, ήταν κοινό μυστικό πως οι σχέσεις Ανδρουλάκη - Λοβέρδου ήταν τυπικές εδώ και μήνες. Ουσιαστικά αμέσως μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν είχε στηρίξει τη νέα ηγεσία όσο αυτή ήθελε, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης περίμενε περισσότερα και στη δημόσια συζήτηση για την υπόθεση των υποκλοπών.

Προεκλογικά είχε υπάρξει και μία ανοιχτή δημόσια κόντρα, σχετικά με το "ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας" που είχε πει ο Ανδρουλάκης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε εκφράσει ανοιχτά τις διαφωνίες του με αυτή την επιλογή του Προέδρου και παρότι τις έβαλε στην άκρη για να μην πληγεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, η ρήξη ήταν πια οριστική.

Η χαριστική βολή ήρθε αμέσως μετά την αποτυχία του κ. Λοβέρδου να εκλεγεί στη Βουλή, στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Στη θέση του εκλέχθηκε η Μιλένα Αποστολάκη και έτσι ο κ. Λοβέρδος αποφάσισε να τραβήξει άλλο δρόμο.

Το φλερτ του με τη Νέα Δημοκρατία είναι ασφαλώς δεδομένο, ενώ το όνομά του έχει γραφτεί σε παραπολιτικές στήλες, οι οποίες δεν αποκλείουν εμπλοκή του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΛοβέρδοςΠασοκπαραίτησηΑνδρουλάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα