Επτά «μνηστήρες» για την απόκτηση της Alitalia. Lufthansa, EasyJet και Ryanair κατέθεσαν προσφορά

Η Lufthansa και η EasyJet είναι μεταξύ των επτά αεροπορικών εταιρειών που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά μέρους ή του συνόλου της Alitalia, που κήρυξε πτώχευση τον περασμένο Μάιο.

Το γεγονός

επιβεβαίωσε η ίδια η Alitalia, αναφέροντας ότι έλαβε επτά φακέλους που περιείχαν προσφορές, χωρίς ωστόσο να δίνει στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την «Corriere della Sera», μεταξύ των εταιρειών φιγουράρει και το όνομα της Ryanair.

Νωρίτερα, η γερμανική Lufthansa επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά μέρους των αεροπορικών δραστηριοτήτων της Alitalia, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων, ευρωπαϊκών και εσωτερικών δρομολογίων, αποφεύγοντας το κομμάτι της επίγειας εξυπηρέτησης.

Υπενθυμίζεται ότι, σε χτεσινό δημοσίευμά της η «Corriere della Sera» έκανε λόγο για προσφορά 500 εκατ. ευρώ για την απόκτηση αεροπλάνων, slots απογείωσης-προσγείωσης, καθώς και το ιπτάμενο προσωπικό της Alitalia.

Ακόμη, προσφορά φέρεται να έχει καταθέσει η EasyJet για «ορισμένα περιουσιακά στοιχεία μιας αναδιαρθρωμένης Alitalia», χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

The post Επτά «μνηστήρες» για την απόκτηση της Alitalia. Lufthansa, EasyJet και Ryanair κατέθεσαν προσφορά appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα