Νέα υπηρεσία delivery από την Amazon, που επιχειρεί να ανεξαρτητοποιηθεί από UPS και FedEx

Με μια νέα υπηρεσία delivery πειραματίζεται η Amazon στοχεύοντας αφενός στη δωρεάν διάθεση περισσότερων προϊόντων για παράδοση εντός 2 ημερών και αφετέρου στην αποφόρτιση των γεμάτων από προσωπικό αποθηκών της.

Την είδηση μεταφέρει στο Bloomberg άτομο που γνωρίζει καλά το πλάνο του αμερικανικού κολοσσού ηλεκτρονικού

εμπορίου, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω κίνηση θα «απογαλακτίσει» την Amazon από τα δίκτυα παράδοσης των UPS και FedEx.

Σημειωτέον, έως τώρα τα προϊόντα της Amazon παραδίδονται στους καταναλωτές μέσω third-party συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των FedEx και UPS, ωστόσο η κίνηση αυτή της εταιρείας καταδεικνύει την επιθυμία της να μειώσει την εξάρτησή της από τρίτους και να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εφοδιαστική αλυσίδα.

Η υπηρεσία ξεκίνησε να τεστάρεται πριν από 2 χρόνια στην Ινδία, με την Amazon να την λανσάρει σταδιακά στην αμερικανική αγορά έτσι ώστε να προλάβει να προετοιμαστεί κατάλληλα για την πλήρη εφαρμογή της, σημειώνει η πηγή στο Bloomberg.

Η υπηρεσία θα φέρει την ονομασία «Seller Flex» με την Amazon να τη δοκιμάζει πειραματικά στη δυτική ακτή των ΗΠΑ. Στόχος είναι το 2018 να κυκλοφορήσει κανονικά.

Το «Seller Flex» θα προσφέρει στην Amazon περισσότερη ευελιξία και έλεγχο στη διαδικασία παράδοσης των παραγγελιών, ενώ θα τη βοηθήσει να εξοικονομήσει χρήματα και να αποφύγει την υπερβολική συσσώρευση εμπορευμάτων στις αποθήκες της.

Β.Β.

The post Νέα υπηρεσία delivery από την Amazon, που επιχειρεί να ανεξαρτητοποιηθεί από UPS και FedEx appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα