Έως τις 11 Ιουνίου του 2046 παρατείνεται η παραχώρηση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Στη Βουλή η σύμβαση

Έως τις 11 Ιουνίου του 2046 παρατείνεται η παραχώρηση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», έναντι τιμήματος 1,15 δις. ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ) που θα καταβάλλει τοις μετρητοίς η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο (ΔΑΑ).

Του Φώτη Φωτεινού

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε, σήμερα, στη

Βουλή το σχέδιο νόμου «Κύρωση της από 24 Ιανουαρίου 2019 Σύμβασης Παράτασης της “Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου”, που υπογράφηκε στην Αθήνα στις 31 Ιουλίου 1995 και κυρώθηκε με τον ν. 2338/1995 (Α’ 202)» (για το πλήρες σχέδιο νόμου, πατήστε εδώ).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, σε περίπτωση που η καταβολή λάβει χώρα μετά την 31/12/18, το ανωτέρω ποσό θα προσαρμόζεται με την προσθήκη ποσού ίσου με το 10,30% ετησίως, το οποίο θα υπολογίζεται αναλογικά με ημερήσια βάση.

To αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι η σύμβαση για την παράταση της παραχώρησης του “Ελ. Βενιζέλος” υπογράφτηκε, στην Αθήνα, στις 24 Ιανουαρίου 2019 μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, του ελληνικού δημοσίου και του ΔΑΑ.

Επίσης, στο σχέδιο νόμου επισημαίνεται ότι η καταβολή του τιμήματος θα πραγματοποιηθεί από το ΔΑΑ χωρίς συμψηφισμό, ανταπαίτηση ή άλλη έκπτωση εκ μέρους αυτής.

Πλέον της καταβολής του τιμήματος για την παράταση της σύμβασης, ο ΔΑΑ θα συνεχίζει να καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο την ήδη προβλεπόμενη στη σύμβαση ετήσια αμοιβή για τη χορήγηση δικαιωμάτων.

Σημειώνεται ότι το 2018 το αεροδρόμιο της Αθήνας πέτυχε νέο ρεκόρ στη διακίνηση επιβατών (24,14 εκατ. επιβάτες) και ότι μετά την ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης ακολουθεί η διάθεση του 30%, κυριότητας ΤΑΙΠΕΔ.

The post Έως τις 11 Ιουνίου του 2046 παρατείνεται η παραχώρηση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Στη Βουλή η σύμβαση appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα