Η απάντηση Γιούνκερ στις “επιθέσεις” κατά ΕΕ για πιθανό μπλοκάρισμα της συγχώνευσης Alstom – Siemens

Στο «χορό» της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΕΕ και τις εταιρείες Siemens και Alstom αποφάσισε να συμμετάσχει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του βιομηχανικού κλάδου, ο Γιούνκερ διεμήνυσε ότι δεν είναι η ΕΕ που μπλοκάρει άσκοπα τις εταιρικές συγχωνεύεις αναφερόμενος, σύμφωνα με το Reuters, στα παράπονα Γαλλίας

– Γερμανίας, σχετικά με ενδεχόμενη απόρριψη της συγχώνευσης των SiemensAlstom.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κομισιόν έχει απορρίψει μόλις 30 συγχωνεύσεις, ενώ έχει εγκρίνει πάνω από 6.000, οπότε συμπλήρωσε ότι «αυτό είναι ένα μήνυμα για όσους λένε ότι η Κομισιόν αποτελείται από πεισματάρηδες τεχνοκράτες».

Όπως διευκρίνισε ο Γιούνκερ, τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι «πιστεύουμε στον ανταγωνισμό, εφόσον είναι δίκαιος για όλους. Ποτέ δεν παίζουμε πολιτική ή δεν κάνουμε χάρες, όταν πρόκειται να εξασφαλίσουμε ίσους όρους ανταγωνισμού».

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο η γερμανική, όσο και η γαλλική κυβέρνηση πιέζουν σθεναρά την ΕΕ για να προχωρήσει τη συγχώνευση των σιδηροδρομικών τμημάτων των Siemens και Alstom, προκειμένου να δημιουργήσουν έναν «Ευρωπαίο πρωταθλητή» στον σιδηροδρομικό κλάδο έναντι ανταγωνιστών, π.χ. από την Κίνα.

Βάσω Βεγιάζη

The post Η απάντηση Γιούνκερ στις “επιθέσεις” κατά ΕΕ για πιθανό μπλοκάρισμα της συγχώνευσης Alstom – Siemens appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα