Ενισχυμένα κατά 17% τα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου της Norwegian Air. Μεταφέρθηκαν 10,9 εκατ. επιβάτες

Ελαφρώς μικρότερα του αναμενόμενου ήταν τα κέρδη, του γ’ τριμήνου του 2018, της σκανδιναβικής Norwegian Air, τα οποία επηρεάστηκαν αρνητικά από την αύξηση του κόστους των καυσίμων, την ενίσχυση του δολαρίου και τον έντονο ανταγωνισμό.

Αναλυτικότερα, η Norwegian Air Shuttle ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 191 εκατ. δολ. (1,6 δισ. νορβηγικές κορώνες), για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Τα καθαρά κέρδη της περιόδου αυξήθηκαν κατά 17% στις 1,3 δισ. νορβηγικές κορώνες (156 εκατ. δολ.), έναντι 1,11 δισ. κορώνες στο γ’ τρίμηνο του 2017, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στις 13,39 δισ. κορόνες από τις 10,07 δισ. κορώνες.

Σε επίπεδο επιβατικής κίνησης, η Norwegian Air μετέφερε 10,9 εκατ. επιβάτες στη διάρκεια του τριμήνου, έναντι 9,8 εκατ. στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Norwegian Air, Bjorn Kjos, τόνισε ότι η ταχεία ανάπτυξη της αεροπορικής εταιρείας θα επιβραδυνθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια.

«Ωστόσο», σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σκληρός ανταγωνισμός, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και το ισχυρό δολάριο θα επηρεάσουν ολόκληρο τον κλάδο των αερομεταφορών, καθιστώντας ακόμη πιο σημαντικό τον περαιτέρω εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων μας και τη συνέχιση της μείωσης του κόστους».

Να σημειωθεί ότι, νωρίτερα μέσα στο έτος, η αεροπορική εταιρεία δέχθηκε καταιγισμό προσφορών εξαγοράς από τη μητρική εταιρεία της British Airways, IAG.

Β. Βεγιάζη

The post Ενισχυμένα κατά 17% τα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου της Norwegian Air. Μεταφέρθηκαν 10,9 εκατ. επιβάτες appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα