Ενδιαφέρον Lufthansa για επένδυση στην Alitalia. Σήμερα η απόφαση της FSI για την επιλογή εταίρου αναδιάρθρωσης

Το ενδιαφέρον της για την υπό εκκαθάριση Alitalia εξέφρασε η Lufthansa, έχοντας συμμετάσχει σε συνομιλίες για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου στον ιταλικό αερομεταφορέα, με ανοικτό το ενδεχόμενο πλήρους εξαγοράς μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με το Harry Hohmeister, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του γερμανικού αερομεταφορέα.

Η Alitalia, που βρίσκεται υπό καθεστώς

εκκαθάρισης από το 2017, θα παραμείνει λειτουργικά ανεξάρτητη στους «κόλπους» του γερμανικού ομίλου, με το δικό της εμπορικό σήμα, διευκρίνισε ο Hohmeister.

«Ενδιαφερόμαστε για την ιταλική αγορά και αυτό περιλαμβάνει και την Alitalia», ανέφερε στο Reuters ο Hohmeister, προσθέτοντας ότι ο γερμανικός αερομεταφορέας είναι διατεθειμένος να επενδύσει μόνο εάν η Alitalia εφαρμόσει σχέδιο αναδιάρθρωσης με περικοπές θέσεων εργασίας και χωρίς συνιδιοκτησία της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Hohmeister υπολογίζει ότι χρειάζεται να καταργηθούν λιγότερες από 3.000 θέσεις εργασίας, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Corriere della Sera», οι ιταλικοί κρατικοί σιδηρόδρομοι Ferrovie dello Stato θα αποφασίσουν σήμερα εταίρο για την αναδιάρθρωση του ιταλικού αερομεταφορέα, με την αμερικανική Delta Airlines να βρίσκεται ψηλά στα λίστα.

The post Ενδιαφέρον Lufthansa για επένδυση στην Alitalia. Σήμερα η απόφαση της FSI για την επιλογή εταίρου αναδιάρθρωσης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα