Εκτός Norwegian Air ο διευθύνων σύμβουλος Jacob Schram

“Εκτός”, με συνοπτικές διαδικασίες, από την Norwegian Air ο Δ.Σ. της εταιρείας Jacob Schram, ο οποίος ανέλαβε να ηγηθεί της αναδιάρθρωσης του αερομεταφορέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο μέχρι πρότινος Οικονομικός Διευθυντής Geir Karlesn θα αναλάβει άμεσα να αντικαταστήσει τον Schram.

Είχε προηγηθεί ψηφοφορία

του διοικητικού συμβουλίου της Norwegian Air, στις 20 Ιουνίου, για να τερματιστεί η 18μηνη θητεία του Schram, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να με απολύσει ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα».

Ο Karlsen κατέχει τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας από το 2018, ενώ για έξι μήνες το 2019, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα.

«Θα είναι πολύ συναρπαστικό να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε αυτήν την εταιρεία κερδοφόρα», δήλωσε ο Karlsen στο Reuters, συμπληρώνοντας «έχουμε μια μοναδική ευκαιρία τώρα με τη Norwegian να δημιουργήσουμε την εταιρεία που ήθελα εδώ και πολύ καιρό».

Ο ετήσιος βασικός μισθός του Karlsen θα είναι 4,5 εκατ. νορβηγικές κορώνες (521.000 δολ.), ωστόσο θα λάβει και ένα επίδομα με βάση την απόδοση και τις επιλογές των μετοχών.

Όπως αναφέρει το Reuters, σε κάθε περίπτωση, ο μισθός του είναι μικρότερος από εκείνον του Schram, που έφτανε τις 7 εκατ. νορβηγικές κορώνες.

The post Εκτός Norwegian Air ο διευθύνων σύμβουλος Jacob Schram appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα