Η Maersk δρομολόγησε το πρώτο block train της από τη Νοτιοδυτική Ευρώπη στην Ασία, με διάρκεια 32 ημέρες

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η Maersk στο κομμάτι των intermodal μεταφορών, δρομολογώντας αυτή τη φορά εμπορικό τρένο με κοντέινερς (block train) από τη νοτιοδυτική Ευρώπη προς την Ασία.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Αυτή τη φορά η Maersk μετακίνησε τα πρώτα της εμπορευματοκιβώτια διαστάσεων 37 x 40 μέσα σε 32 ημέρες, με το φορτίο να αποστέλλεται οδικώς από την Καρταχένα της Ισπανίας στην Μαδρίτη εντός του

μήνα Μαΐου.

Ακολούθως, μέσω block train το εμπόρευμα έφυγε για το Ντούισμπουργκ της Γερμανίας και έπειτα για το Χεφέι της Κίνας, χρησιμοποιώντας το terminal Małaszewicze της Πολωνίας.

Τελικός προορισμός είναι το Nansha, επαρχιακή πόλη στην Κίνα, όπου το block train αναμένεται να φτάσει έως το τέλος Ιουνίου.

Η διαδρομή του block train της Maersk από την Καρταχένα της Ισπανίας στο Nansha της Κίνας.

«Υπάρχει περιορισμένη θαλάσσια χωρητικότητα αυτήν τη στιγμή στις υπηρεσίες στα Ανατολικά. Στην συνεχή προσπάθειά μας να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας, προσφέρουμε μια λύση σε μια μεγάλη εταιρεία χημικών, ενσωματώνοντας διάφορους τρόπους μεταφοράς για να προσφέρουμε υψηλή ευελιξία και αξιοπιστία για τη μεταφορά των χημικών τους προϊόντων», εξήγησε ο Javier Marin, South West Europe and Maghreb Head of Intermodal της Maersk.

Όπως σημειώνει ο ναυτιλιακός κολοσσός, η μεταφορά φορτίου χημικών απαιτεί υψηλά επίπεδα πολυπλοκότητας. Η διηπειρωτική σιδηροδρομική μεταφορά αποτελεί καλή επιλογή εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Να αναφερθεί ότι, για την πραγματοποίηση αυτού του είδους της μεταφοράς από τη ΝΔ Ευρώπη προς την Ασία, η Maersk συνεργάστηκε με την RTSB, σιδηροδρομικό πάροχο κατά μήκος του Ευρασιατικού διαδρόμου.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους σιδηροδρομικούς εταίρους για να παρέχουμε γρήγορη και αξιόπιστη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας. Αυτό το διηπειρωτικό block train μπόρεσε να “πιάσει” το χρονοδιάγραμμα και τους χρόνους παράδοσης δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για περαιτέρω επέκταση της διηπειρωτικής μεταφοράς.

Στο βαθμό αυτό, επί του παρόντος εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε ακόμη μια μεταφορά προς τη Σαγκάη, στην περίπτωση αυτή με εμπορευματοκιβώτια διαστάσεων 41x 40», πρόσθεσε ο James Seale, Product Manager της Maersk.

The post Η Maersk δρομολόγησε το πρώτο block train της από τη Νοτιοδυτική Ευρώπη στην Ασία, με διάρκεια 32 ημέρες appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα