«Έκρηξη» ΟΒΣΘ για τις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο

Ένα ευρύ σύνολο αλλαγών έχει επιφέρει την εκτίναξη του κόστους των βιομηχανικών πρώτων υλών παγκοσμίως και κατ’ επέκταση στη χώρα μας. Δυστυχώς, όπως υποστηρίζει η ΟΒΣΘ, παρά τις επισημάνσεις του κινδύνου που έγιναν προς την κυβέρνηση, οι αυξήσεις του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου έχουν μεταφερθεί στην τσέπη του καταναλωτή, αλλά και των επιχειρήσεων.

Η ΟΒΣΘ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θεωρεί αδιανόητο την χρονική στιγμή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσπαθούν να ξαναβρούν το βηματισμό τους, με το 26,3% αυτών να έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ενέργειας

(έρευνα σχετικά με το τελευταίο εξαμηνιαίο δελτίο οικονομικού κλίματος μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) να αποκομίζονται και το βάρος της ενεργειακής μετάβασης στην κλιματική ουδετερότητα.

Ειδικά σήμερα που η πανδημία έχει συρρικνώσει τους τζίρους και έχει συσσωρεύσει υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν.

«Καλούμε την κυβέρνηση, την ώρα που η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα παλεύει για τη βιωσιμότητα της να πάρει τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε αυτές οι αυξήσεις να μην είναι η χαριστική βολή για τους συναδέλφους μας», αναφέρει.

The post «Έκρηξη» ΟΒΣΘ για τις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα