«Έκλεισε» για λίγες ώρες ακόμα ένα περιφερειακό αεροδρόμιο (Μήλος). Η αιτία

Ακόμα ένα περιφερειακό αεροδρόμιο «έκλεισε» για λίγες ώρες. Χθες το πρωί, το αεροδρόμιο της Μήλου (προηγήθηκε πρόσφατα η Ικαρία) δεν δεχόταν πτήσεις, λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου που παρέχει αρμοδιότητα πύργου (πληροφοριών πτήσεων).

Συγκεκριμένα, ακυρώθηκαν 3 πτήσεις λόγω ασθένειας προσωπικού, οι δύο πρωινές πτήσεις από την Αθήνα και η μία μεσημεριανή από την Αθήνα.

Η ΥΠΑ μερίμνησε

για την αντικατάσταση του ασθενούντος υπαλλήλου με άλλον αρμόδιο υπάλληλο και μέσω του αερολιμενάρχη ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρίες και τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο του νησιού, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι επιβάτες για την αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής της πτήσης τους και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία.

Σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία που εκτελεί δρομολόγια προς Μήλο θα δρομολογηθεί σήμερα έκτακτο δρομολόγιο για να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες που ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους.

«Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του κλάδου έχει επισημανθεί πολλές φορές τόσο στο Υπουργείο Μεταφορών όσο και στη Διοίκηση της ΥΠΑ.

Η εξάντληση του ελαχίστου προσωπικού που έχει απομείνει (αναγκάζεται να δουλεύει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής του χωρίς ρεπό και άδεια) και ο Νόμος 4427/2016 – ΠΔ 85/2018 (επέτρεψαν την μετάταξη 57 ατόμων απ’ τον κλάδο μας σε άλλο κλάδο) είναι οι αιτίες του προβλήματος», αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών της ΥΠΑ.

The post «Έκλεισε» για λίγες ώρες ακόμα ένα περιφερειακό αεροδρόμιο (Μήλος). Η αιτία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα