Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή υδατοδρομίων σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά, Ιθάκη

Τα υδροπλάνα μελλοντικά θα προσγειώνονται στα νησιά του Ιονίου, καθώς εγκρίθηκε η κατασκευή υδατοδρομίων σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του, μετά και την αύξηση της χρηματοδότησης της Περιφέρειας (ΠΙΝ), για την εκτέλεση έργων, το 2018, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ – Επενδύσεις).

Συγκεκριμένα για την κατασκευή των υδατοδρόμιων σε Λευκάδα και Μεγανήσι,

η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τα έργα με το ποσό των 280.000 ευρώ, ενώ αντιστοίχως με το ίδιο ποσό θα χρηματοδοτηθεί και η κατασκευή των υδατοδρομίων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Τα έργα κατασκευής των τεσσάρων υδατοδρομίων, στις δυο Περιφερειακές Ενότητες, εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της ΠΙΝ, για το 2018, μετά και την έγκριση της τροποποίησης του Προσχεδίου του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το τρέχον έτος.

Όσον αφορά το νησί της Ζακύνθου, μετά την προώθηση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου, η Περιφέρεια θα εντάξει στον προϋπολογισμό της και τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του υδατοδρομίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

The post Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή υδατοδρομίων σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά, Ιθάκη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα