Εγκρίθηκε αποζημίωση 48,78 εκατ. ευρώ σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία. Το ΦΕΚ

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η αποζημίωση που θα λάβουν ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία. Για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης λήφθηκε υπόψη το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων, το κόστος του εισιτηρίου και το ποσοστό μείωσης της πληρότητας που ορίστηκε στο 35% (η διαθεσιμότητα των θέσεων είχε οριστεί στο

65%).

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Το ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται στα 48.781.991 ευρώ και αφορά την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου. Η αποζημίωση των δικαιούχων υπολογίστηκε, λαμβάνοντας υπόψη και τα απολογιστικά στοιχεία πληρότητας θέσεων των δρομολογίων των αντίστοιχων μηνών, Ιουλίου και Αυγούστου των προηγούμενων τριών ετών 2017, 2018 και 2019.

Για αναλυτικές πληροφορίες: ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΚΤΕΛ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Η αποζημίωση ανά μέσο

-Για τα αστικά λεωφορεία, αποφασίστηκε αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 0,052 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 4.001.109,00 ευρώ.

-Για τα υπεραστικά λεωφορεία αποφασίστηκε αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 2,5 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 15.786.610,00 ευρώ.

-Για την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφασίστηκε αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 2,7 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 7.986.972 ευρώ.

-Για τις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. αποφασίστηκε αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που αντιστοιχεί στην τιμή μέσης διάνυσης ανά θέση τον μήνα, και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 21.007.300 ευρώ.

The post Εγκρίθηκε αποζημίωση 48,78 εκατ. ευρώ σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία. Το ΦΕΚ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα