Εγκρίθηκαν επείγουσες πρόσθετες εργασίες 2,3 εκατ. ευρώ για την παράδοση του διαδρόμου 10-28 του «Μακεδονία»

Στην έγκριση επειγουσών πρόσθετων εργασιών, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, στο έργο «Επέκταση διαδρόµου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10-28 (µετά παραλλήλου τροχοδρόµου) του αερολιµένα Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”», με ανάδοχο την κοινοπραξία «Αθηνά ΑΤΕ – ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ», προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών.

Οι εν λόγω εργασίες δεν περιλαµβάνονταν στη συµβατική

µελέτη του έργου, κρίθηκαν απαραίτητες και με άμεση ισχύ, ώστε να ολοκληρωθούν µέχρι την εγκεκριµένη ηµεροµηνία περαίωσης των εργασιών που είναι στις 15 Μαρτίου.

Οι πρόσθετες εργασίες αναφέρονται σε Η/Μ, εργασίες μεταλλικού γεφυρώματος, περιφράξεις και γεωτεχνικά.

Με το νέο διάδρομο, ενισχύονται σημαντικά οι επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροδρομίου «Μακεδονία», καθώς θα μπορεί να φιλοξενεί μεγαλύτερα αεροσκάφη και περισσότερες πτήσεις και το κυριότερο, θα επιφέρει ελαχιστοποίηση των ματαιώσεων πτήσεων, λόγω ομίχλης ή άλλου έντονου καιρικού φαινομένου, λόγω περισσότερων εναλλακτικών διαδρομών προσγείωσης / απογείωσης, δεδομένης της δυνατότητας χρήσης και του υπάρχοντος διαδρόμου (16-34).

Ο διάδρομος 10-28 χωρίζεται σε δυο έργα: την επέκταση προς τη θάλασσα και την αναβάθμιση της αντοχής του χερσαίου τμήματος.

Φ. Φωτ.

The post Εγκρίθηκαν επείγουσες πρόσθετες εργασίες 2,3 εκατ. ευρώ για την παράδοση του διαδρόμου 10-28 του «Μακεδονία» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα