Έδωσε το καλό παράδειγμα: Το τζόκινγκ της προέδρου της ΕΕ

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ), από το 2002, έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Η εβδομάδα κορυφώνεται με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», κατά

την οποία μεγάλα τμήματα της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους” (‘Zero-emission mobility for all’) και το σύνθημα “Μετακινήσου υπεύθυνα!”.

Enjoying today’s car-free day in Brussels with a morning run. Best way to recharge batteries and celebrate EU #MobilityWeek.
Wishing you all a happy Sunday! pic.twitter.com/EwRcAPxu50

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) September 20, 2020

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανήρτησε, σήμερα, στο twitter μήνυμα υπέρ της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας». Συγκεκριμένα, δημοσίευσε φωτογραφία της, κάνοντας τζόκινγκ!

«Απολαμβάνοντας τη σημερινή ημέρα χωρίς αυτοκίνητα στις Βρυξέλλες με πρωινό τρέξιμο. Ο καλύτερος τρόπος για να γεμίσουν οι μπαταρίες και να γιορτάσουμε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», έγραψε στον λογαριασμό της η πρόεδρος της ΕΕ.

Κι, εμείς θα υποστηρίξουμε το… αυτονόητο: Έχεις πεζοδρόμια; Έχεις ποδηλατόδρομους; Έχεις πάρκα; Έχεις σύγχρονα πάρκινγκ; Έχεις αυξημένα δρομολόγια ΜΜΜ και ειδικά, διευρυμένο δίκτυο μετρό; Τότε έχεις μια «φιλική» πόλη για τους πολίτες, έχεις μια «βιώσιμη» πόλη…

The post Έδωσε το καλό παράδειγμα: Το τζόκινγκ της προέδρου της ΕΕ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα