Με αναθεωρημένη τιμή, υπεγράφη η εξαγορά της Bombardier Transportation από την Alstom. Αρχές του 2021 το κλείσιμο του deal

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την εξαγορά της Bombardier Transportation από την Alstom.

Τη συμφωνία πώλησης και αγοράς υπέγραψαν η Alstom, η Bombardier Inc και το καναδικό επενδυτικό fund Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ).

«Η απόκτηση της Bombardier Transportation

αντιπροσωπεύει μια μετασχηματιστική αλλαγή για την Alstom. Θα επιτρέψει στον όμιλο να επιταχύνει τον στρατηγικό χάρτη πορείας του και να ενισχύσει την ηγετική του θέση στο πλαίσιο μιας δυναμικής αγοράς, σε μια εποχή όπου οι βιώσιμες μεταφορές βρίσκονται στο επίκεντρο της παγκόσμιας ατζέντας.

Η Bombardier Transportation θα προσφέρει στην Alstom συμπληρωματική γεωγραφική παρουσία, διευρύνοντας την εμπορική εμβέλεια της Alstom σε βασικές αναπτυσσόμενες αγορές, ισχυρές γκάμες προϊόντων στο τροχαίο υλικό, στρατηγική θέση στο κομμάτι των υπηρεσιών και της σηματοδότησης, βιομηχανικό capacity σε βασικές χώρες, κορυφαία προσφορά χαρτοφυλακίου και πρόσθετες δυνατότητες για επενδύσεις “πράσινη” και “έξυπνη” καινοτομία.

Η Alstom θα καλωσορίσει επίσης νέα ταλέντα και εμπειρογνώμονες, με την άφιξη των υπαλλήλων της Bombardier Transportation», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alstom, Henri Poupart-Lafarge.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι όροι της συμφωνίας προσαρμόστηκαν στην τρέχουσα κατάσταση. Δηλ. συμφωνήθηκε με την Bombardier και το CDPQ μια μείωση 300 εκατ. ευρώ στο εύρος τιμών που είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Συνεπώς, το εύρος τιμών για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Bombardier Transportation θα είναι από 5,5 – 5,9 δισ. ευρώ.

Η Alstom θεωρεί ότι τα έσοδα είναι πιθανό να ανέλθουν έως και 5,3 δισ. ευρώ, βάσει της εκτιμώμενης πιθανής προσαρμογής μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, σε σύγκριση με το εύρος των 5,8 – 6,2 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2020.

Η δομή χρηματοδότησης παραμένει η ίδια όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, ιδίως το μέγεθος και οι όροι της έκδοσης δικαιωμάτων και οι αυξήσεις κεφαλαίων της CDPQ και της Bombardier Inc.

Όπως ανακοινώθηκε, τον περασμένο Φεβρουάριο, και σύμφωνα με τους νέους όρους της εξαγοράς, το CDPQ θα καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος της Alstom με περίπου το 18% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου.

Να σημειωθεί ότι, το κλείσιμο της συναλλαγής αναμένεται στο α’ τρίμηνο του 2021.

The post Με αναθεωρημένη τιμή, υπεγράφη η εξαγορά της Bombardier Transportation από την Alstom. Αρχές του 2021 το κλείσιμο του deal appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα