Δημόσιες συγκοινωνίες μηδενικών εκπομπών για την Οστράβα. Ο ρόλος των Solaris και Siemens

Με ηλεκτρικά λεωφορεία Solaris, τα οποία θα φορτίζονται με λύση που θα παρέχει η Siemens Smart Infastructure, θα επεκτείνει το στόλο της η Dopravní podnik Ostrava (Ostrava Transit Authority).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών λεωφορείων στην Τσεχία μέχρι σήμερα, η οποία θα περιλαμβάνει σταθμούς φόρτισης

Sicharge UC της Siemens.

Σημειωτέων, οι εν λόγω φορτιστές υψηλής ισχύος θα παρέχουν maximum ισχύ 400 kW ο καθένας.

Επιπλέον, η Siemens θα παραδώσει 28 φορητούς φορτιστές, υποδομές ηλεκτρικής φόρτισης, καθώς και σύστημα αυτοματισμού.

Τα eBus της Solaris

Η Solaris Bus & Coach θα προμηθεύσει στόλο 24 ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ostrava Transit Authority.

Τα επιλεγμένα μοντέλα Solaris Urbino 12 θα έχουν μπαταρίες υψηλής ισχύος Solaris με συνολική ισχύ 91,4 kWh. Αυτή η ισχύς αντιπροσωπεύει μια βέλτιστη επιλογή για συχνή σύντομη φόρτιση, τυπική για τις διαδρομές όπου τα οχήματα θα δρομολογηθούν.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα μπορούν να μεταφέρουν έως 80 επιβάτες (καθισμένοι και όρθιοι) το καθένα.

Επίσης, χάρη στη σταδιακή φόρτιση στους τερματικούς σταθμούς, η καθημερινή εμβέλεια των εν λόγω λεωφορείων θα είναι έως 400 χλμ.

Με την τεχνολογία φόρτισης υψηλής απόδοσης που θα χρησιμοποιηθεί, η φόρτιση κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν θα διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά ανά λεωφορείο.

«Η χρήση της ηλεκτροκινητικότητας στις μαζικές μεταφορές είναι ένα θεμελιώδες βήμα προς τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στον αστικό οικισμό.

Με τις προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες μας, συμβάλλουμε στην οικονομική και αξιόπιστη λειτουργία των ηλεκτρονικών λεωφορείων στην Οστράβα», δήλωσε ο Tomáš Hüner, επικεφαλής της Siemens Smart Infrastructure στην Τσεχία.

Παράλληλα, η Siemens θα εγκαταστήσει σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά λεωφορεία στον τερματικό σταθμό Hranečník και στην οδό Valchařská στο κέντρο της Οστράβα.

The post Δημόσιες συγκοινωνίες μηδενικών εκπομπών για την Οστράβα. Ο ρόλος των Solaris και Siemens appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα