Διεθνή συμφωνία με τους μεγάλους εξαγωγείς αυτοκινήτων εξετάζει η Ε.Ε., με στόχο την «παράκαμψη» των ΗΠΑ

Συμφωνία με τους κορυφαίους εξαγωγείς αυτοκινήτων του πλανήτη εξετάζουν να κλείσουν οι Βρυξέλλες, σε μία προσπάθεια να αποφύγουν την περαιτέρω όξυνση των αντιπαραθέσεων με τις ΗΠΑ και ένα ισχυρό πλήγμα στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ των Financial Times, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές, που έχουν ενημερωθεί για τη σχετική

πρωτοβουλία, η ιδέα μελετάται από τους αξιωματούχους της Ένωσης ενόψει της επίσκεψης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην Ουάσιγκτον αυτόν τον μήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Υπάρχει έντονη ανησυχία ότι η Ε.Ε. δεν θα καταφέρει να πείσει τους Αμερικάνους να εγκαταλείψουν την ιδέα για επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφεραν τρεις διπλωμάτες στη βρετανική εφημερίδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το κατά πόσο είναι εφικτό να διαπραγματευθεί μία συμφωνία με μεγάλους εξαγωγείς αυτοκινήτων, όπως είναι η Νότιος Κορέα, η Ιαπωνία και φυσικά οι ΗΠΑ.

Μία τέτοια κίνηση θα απαντούσε ουσιαστικά στις διαμαρτυρίες του Τραμπ για άνιση μεταχείριση των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, αφού θα διασφάλιζε ίδιους κανόνες για όλους.

The post Διεθνή συμφωνία με τους μεγάλους εξαγωγείς αυτοκινήτων εξετάζει η Ε.Ε., με στόχο την «παράκαμψη» των ΗΠΑ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα