Διευκολύνεται η έκδοση ΠΔ για τη λειτουργία της ΥΠΑ. Μετατάξεις προσωπικού σε περιφερειακά αεροδρόμια

Παρεμβάσεις για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προβλέπει το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών» που εισήχθη στη Βουλή από το υπουργείο Μεταφορών.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Με τις διατάξεις των άρθρων 88,89 και 90 ρυθμίζονται θέματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με απλοποίηση διαδικασιών για την κατάρτιση συμβάσεων μίσθωσης

και με προσθήκη αρμοδιοτήτων, καθώς και με την πρόβλεψη των κατάλληλων εξουσιοδοτικών διατάξεων για τη ρύθμιση με την έκδοση Π.Δ. θεμάτων που θα καταστήσουν αποτελεσματικότερη τη λειτουργία της ΥΠΑ.

Επίσης, με την παρ. 2 του άρθρου 90 ουσιαστικά εισάγεται ερμηνευτική διάταξη, η οποία αποδίδει την αληθή έννοια του Δημοσίου του άρθρου 71 του Ν. 4427/2016, ενώ ο σκοπό της διάταξης παραμένει η άμεση κάλυψη των αναγκών στελέχωσης της ΥΠΑ και της ΑΠΑ με προσωπικό, οι οποίες προκύπτουν από τη λειτουργία της νέας οργανωτικής δομής του παραπάνω νόμου.

Για την επίτευξη της ομαλούς και της επικερδούς για το ελληνικό δημόσιο λειτουργία των υπηρεσιών του, η δυνατότητα κάλυψης των υπηρεσιακών αναγκών –ιδίως προς τα περιφερειακά αεροδρόμια- μέσω μετατάξεων προσωπικού του Δημοσίου, κατά παρέκκλιση χρονοβόρων διαδικασιών και χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, κρίνεται ως η πιο άμεση, αναγκαία και επωφελής για το Δημόσιο προοπτική, με γνώμονα το συμφέρον του δημοσίου και της οικονομίας της χώρας.

Τέλος, με την παρ.3 γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές εξορθολογισμού στη νομοθεσία για την καταβολή του κινήτρου βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών από τον ειδικό λογαριασμό του άρθρου 34 παρ.1 του ν. 2682/1999.

The post Διευκολύνεται η έκδοση ΠΔ για τη λειτουργία της ΥΠΑ. Μετατάξεις προσωπικού σε περιφερειακά αεροδρόμια appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
στελέχωση απα 4427
Τυχαία Θέματα