Εμπορεύματα αντί επιβατών μεταφέρει η Condor για λογαριασμό της DHL Express

Στη διάθεση της DHL Express έθεσε τέσσερα από τα αεροσκάφη Boeing 767 που διαθέτει η γερμανική αεροπορική Condor, η οποία  πραγματοποιεί εμπορευματικές πτήσεις για λογαριασμό του γερμανικού κολοσσού.

Της Βάσως Βεγιάζη

Ήδη, η Condor ξεκίνησε να εκτελεί τα πρώτα cargo δρομολόγια κατά την τρέχουσα εβδομάδα.

Τα αεροσκάφη της Condor έχουν για βάση τους στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κόμβο της DHL Express στη Λειψία και

εκτελούν εμπορευματικές αποστολές προς τρεις προορισμούς: Shannon (Ιρλανδία), Μιλάνο-Μαλπένσα (Ιταλία) και Κολωνία (Γερμανία).

Στις πτήσεις αυτές, εκτός από εμπορεύματα, μεταφέρονται επίσης και εμβόλια για τον Covid-19.

«Ξεκινήσαμε να εκτελούμε περισσότερο cargo πέρυσι και συνεχίσαμε να αξιοποιούμε την τεχνογνωσία μας στις αεροπορικές μεταφορές. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με έναν τόσο έμπειρο συνεργάτη όπως η DHL», δήλωσε ο COO της Condor, Christian Schmitt.

«Αυτή η συνεργασία μεταξύ εμπορευματικών και επιβατικών αερομεταφορέων είναι μοναδική», πρόσθεσε ο Markus Otto, ανώτερος αντιπρόεδρος της Aviation Europe στην DHL Express. «Μας επιτρέπει να δράσουμε ακόμα πιο γρήγορα και πιο ευέλικτα στη συνεχιζόμενη υψηλή ζήτηση για διεθνείς υπηρεσίες express εξυπηρέτησης.

Η πρόσθετη χωρητικότητα, μέσω της Condor, μας επιτρέπει να βελτιώσουμε περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών και τους χρόνους διέλευσης και να διατηρήσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία» συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι, από τον Απρίλιο του 2020, η Condor έχει μετατρέψει έναν μεγάλο αριθμό επιβατικών πτήσεων στο cargo, μεταφέροντας κυρίως ιατρικό προστατευτικό εξοπλισμό -συμπεριλαμβανομένων μασκών προσώπου, προστατευτικών στολών και γαντιών- εκτός από προϊόντα ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce).

Στη διαδικασία αυτή, ένα τμήμα του στόλου Boeing 767 της Condor έχει μετατραπεί σε αεροσκάφη cargo. Για μια περίοδο, 14 από τα συνολικά 16 Boeing 767 της Condor χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για cargo μεταφορές.

Παράλληλα, η γερμανική αεροπορική εταιρεία συνεχίζει να εκτελεί πτήσεις προς τις Καναρίους Νήσους, την Αίγυπτο, την Κούβα, τις Μαλδίβες και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

The post Εμπορεύματα αντί επιβατών μεταφέρει η Condor για λογαριασμό της DHL Express appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss,
Τυχαία Θέματα