Σημαντική βελτίωση μεγεθών πέτυχε το 2020 το λιμάνι της Ελευσίνας, κατά 40% αυξήθηκαν τα έσοδα

Σημαντική βελτίωση μεγεθών πέτυχε το 2020 το λιμάνι της Ελευσίνας, παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία του Covid – 19 στον τομέα της ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό του 2020, ο ΟΛΕ κατέγραψε αύξηση κατά 130% επί των κερδών προ φόρων σε σύγκριση με το 2019.

Επίσης, σε σύγκριση μεταβολής και αποτελεσμάτων 2020 – 2019 σημειώθηκε αύξηση επί των εσόδων 40%.
Μάλιστα, αύξηση εσόδων κατά 46% καταγράφτηκε και για τον κεντρικό εμπορικό λιμένα Ελευσίνας, η οποία οφείλεται,

κυρίως, στην αύξηση κατά 50% της εξυπηρέτησης των εμπορικών πλοίων, συγκριτικά με το 2019.

«Καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2020 και εν μέσω πανδημίας, ο εμπορικός Λιμένας Ελευσίνας και οι υπηρεσίες του Ο.Λ.Ε. ΑΕ τέθηκαν – και παραμένουν μέχρι σήμερα – σε πλήρη λειτουργία για την εξυπηρέτηση της αγοράς στη διακίνηση χύδην φορτίων, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας τόσο του προσωπικού, όσο και των συναλλασσόμενων με αυτό.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες στο λιμένα Ελευσίνας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την άμεση εξυπηρέτηση της εμπορευματικής κίνησης μετά την έναρξη του εμβληματικού έργου στο Ελληνικό», αναφέρει ο Οργανισμός.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και το 2021 το έργο της διοίκησης, με στόχο την αναβάθμιση του λιμένα Ελευσίνας σε ένα σύγχρονο, εξωστρεφές και δυναμικό εμπορικό λιμάνι που διακρίνεται για τον ρόλο του στη διακίνηση χύδην φορτίων.

The post Σημαντική βελτίωση μεγεθών πέτυχε το 2020 το λιμάνι της Ελευσίνας, κατά 40% αυξήθηκαν τα έσοδα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα