Απροετοίμαστες οι ελληνικές εταιρείες courier για το «μπουμ» στις παραγγελίες

Κατά γενική ομολογία, συγκαταλέγονται στους «κερδισμένους» (εάν μπορεί να υιοθετηθεί αυτός ο όρος σε συνθήκες γενικευμένης κοινωνικής κρίσης) της τρέχουσας περιόδου.

Από την άλλη, κατά γενική ομολογία, πιάστηκαν απροετοίμαστες να διαχειριστούν την εκρηκτική άνοδο του όγκου των παραγγελιών και παραδόσεων.

Εάν κάποιος περιηγηθεί στα social media των ελληνικών εταιρειών ταχυμεταφορών, θα διαπιστώσει σωρεία παραπόνων για καθυστερήσεις, εξυπηρέτηση,

κλπ.

Και εμείς είμαστε στους παραπονεμένους, αφού η παραγγελία μας έχει αργήσει εδώ και κάποιες ημέρες (δεν τηρήθηκε το αρχικό χρονοδιάγραμμα).

Οι ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές επιχειρήσεις κλήθηκαν να προσαρμοστούν άμεσα και βίαια (;) στις μεγάλες και αναπάντεχες αλλαγές στη ροή των αποστολών και στην αυξητική κίνηση των καταστημάτων, αλλά και στη μείωση του προσωπικού, λόγω ειδικών αδειών και στην αναδρομολόγηση αποστολών, λόγω διακοπής πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, κ.ά.

Το σίγουρο είναι ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο και το δέμα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, οπότε και οι ελληνικές εταιρείες ταχυμεταφορών και ταχυδρομείων οφείλουν να προσαρμοστούν περισσότερο στα νέα δεδομένα (περισσότερες επενδύσεις σε προσωπικό, στόλο, μηχανοργάνωση, ψηφιοποίηση).

Άλλωστε, μιλάμε για μια αγορά που δραστηριοποιούνται 524 επιχειρήσεις, με 360,27 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών και 76,62 εκατ. ταχυδρομικά αντικείμενα και ανάπτυξη 7,2% στα έσοδα και 8,5% στα αντικείμενα  (στοιχεία 2018, αφορά μόνο τις ταχυμεταφορικές εταιρείες που είναι ενταγμένες στο μητρώο της ΕΕΤΤ, δεν συμπεριλαμβάνει τα μεγέθη των ΕΛΤΑ).

The post Απροετοίμαστες οι ελληνικές εταιρείες courier για το «μπουμ» στις παραγγελίες appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα