Αποεπενδύει από την Deutsche Post το γερμανικό κράτος, πουλήθηκαν 50 εκατ. μετοχές

Η κρατική γερμανική τράπεζα KfW διέθεσε περί τις 50 εκατομμύρια μετοχές από τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Deutsche Post AG, συγκεντρώνοντας το ποσό των 2,17 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση αυτή

πραγματοποιείται στο πλαίσιο σχεδίου της γερμανικής Κυβέρνησης για πώληση των συμμετοχών της σε εταιρείες για να μπορέσει να εκσυγχρονίσει το σιδηροδρομικό της δίκτυο (Deutsche Bahn).

Η συμμετοχή της KfW μειώθηκε περίπου στο 16,5%, έναντι 20,5%, με τις μετοχές να προσφέρονται στην τιμή των 43,45 ευρώ έκαστη και το κάλεσμα να απευθύνεται σε θεσμικούς επενδυτές, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Με την πώληση του συγκεκριμένου ποσοστού αυξήθηκε η διασπορά των μετοχών (free float) της Deutsche Post, ωστόσο η KfW  παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της κρατικής εταιρείας.

«Με αυτή τη συναλλαγή, η Κυβέρνηση συνεχίζει την υπεύθυνη πολιτική της για την ιδιωτικοποίηση εταιρειών στις οποίες δεν υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν «για την ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της Deutsche Bahn και για την επέκταση της σιδηροδρομικής υποδομής στη Γερμανία».

Εφέτος, η Γερμανία σχεδιάζει να αντλήσει έως και 4 δισ. ευρώ από την πώληση συμμετοχών της σε εταιρείες, σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών που εξασφάλισε το Reuters.

Να σημειωθεί ότι, μεταξύ των άλλων συμμετοχών της Κυβέρνησης είναι η άμεση συμμετοχή ύψους 13,8% στην Deutsche Telekom και ένα επιπλέον ποσοστό συμμετοχής ύψους 16,6% μέσω της KfW.

Το άρθρο Αποεπενδύει από την Deutsche Post το γερμανικό κράτος, πουλήθηκαν 50 εκατ. μετοχές εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
apoependyei-apo-tin-deutsche-post-to-germaniko-kratos-poulithikan-50-ekat-metoches.htm
Τυχαία Θέματα