Αποχωρεί και η Hyundai Motor από τη Ρωσία

Η νοτιοκορεατική Hyundai Motor Co σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά, πουλώντας τις εργοστασιακές της μονάδες σε μια εταιρεία από το Καζακστάν.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο MBC, οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των εργοστασίων της Hyundai στη Ρωσία βρίσκονται στο τελικό στάδιο, με την αυτοκινητοβιομηχανία

να αναμένει την τελική έγκριση από τη ρωσική κυβέρνηση.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις σχετικά με την πώληση, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί», δήλωσε η Hyundai Motor, σύμφωνα με το MBC.

Σημειώνεται ότι, η Hyundai Motor ανέστειλε τη λειτουργία της στη Ρωσία το 2022, ενώ τον Μάρτιο είχε δηλώσει ότι επανεξετάζει «διάφορες επιλογές» για τη δραστηριοποίησή της στη χώρα.

Σε δήλωση στο Reuters, η Hyundai Motor τόνισε ότι επανεξετάζει διάφορα σενάρια για το μέλλον της στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Η Hyundai Motor, μαζί με τη θυγατρική της Kia Corp, συγκαταλέγεται στις 10 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο σε πωλήσεις και κατασκευάζει περίπου 200.000 οχήματα ετησίως στη Ρωσία, περίπου το 4% της παγκόσμιας παραγωγικής της ικανότητας.

Μαζί με τη Renault, η Hyundai και η Kia ήταν μεταξύ των τριών κορυφαίων εμπορικών σημάτων στη Ρωσία πριν από τον πόλεμο.

Το άρθρο Αποχωρεί και η Hyundai Motor από τη Ρωσία εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα