Από τον Ιούλιο καταργούνται τα διόδια στους εθνικούς αυτοκινητόδρομους της Πολωνίας

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ενέκρινε σχέδιο νόμου που προωθεί τη δωρεάν μετακίνηση στους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

«Χτίζουμε αυτοκινητόδρομους κυρίως για να εξυπηρετούμε τους ανθρώπους, όχι για να είμαστε μηχανή για να κερδίζουμε χρήματα», είπε ο Morawiecki, και συμπλήρωσε «οι ανοιχτοί δρόμοι θα συμβολίζουν καλύτερα την πολιτική μας».

Το νέο μέτρο έχει προετοιμάσει το υπουργείο Υποδομών, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα επιτρέψει τη διακοπή της είσπραξης διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους που διαχειρίζεται το κράτος.

Μερικοί

από τους δρόμους που περιλαμβάνονται είναι ο A2 Stryków στο Konin, ένας αυτοκινητόδρομος μήκους 99 χλμ., και ο A4 Wrocław στη Sośnica.

«Τονίζω την κατάργηση των διοδίων σε αυτούς τους αυτοκινητόδρομους που χρησιμοποιούνται ήδη σήμερα και όπου εισπράττονται διόδια», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Υποδομών Andrzej Adamczyk.

«Οι αυτοκινητόδρομοι στην Πολωνία δεν θα έχουν διόδια», κατέληξε.

Το άρθρο Από τον Ιούλιο καταργούνται τα διόδια στους εθνικούς αυτοκινητόδρομους της Πολωνίας εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα