Ευτ. Βασιλάκης: Αθήνα και Θεσσαλονίκη επανακτούν φέτος τη δυναμική τους σε αφίξεις

Στο πλαίσιο της 33ης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΤΕΕΑΕ) μίλησε χθες ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και διευθύνων σύμβουλος της Autohellas και πρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχης Βασιλάκης.

Του Φώτη Φωτεινού

Ο κ. Βασιλάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα καρπώθηκε τη διετία 2021 – 22 ένα μεγάλο μέρισμα από τον

τουρισμό, καθώς «άνοιξε σχετικά γρήγορα» σε σχέση με άλλες ανταγωνίστριες χώρες.  

«Η Ελλάδα κατάφερε να φέρει γρήγορα και με ασφάλεια τουρίστες, το ελληνικό brand ενισχύθηκε, η Ελλάδα ανέκαμψε τουριστικά», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, τονίζοντας – ωστόσο – ότι φέτος όλες οι «ανταγωνίστριες χώρες έχουν “ξυπνήσει”, ο ανταγωνισμός έχει επανέλθει στα επίπεδα προ – Covid».

Για το 2023, ο κ. Βασιλάκης σχολίασε ότι, παρά την κλιμάκωση του ανταγωνισμού, παρατηρούνται υψηλότερες πληρότητες, καθώς η Ελλάδα έχει καταφέρει να αναβαθμίσει το προϊόν της, με καλύτερα καταλύματα / ξενοδοχεία, στοχεύοντας σε ένα πιο «ποιοτικό» τμήμα του τουρισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Autohellas εκτίμησε ότι φέτος θα αυξηθούν οι αφίξεις από χώρες, όπως Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, ΗΠΑ και Αυστρία, ενώ και “παραδοσιακές” αγορές, όπως η γερμανική και η γαλλική κινούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ανά γεωγραφική περιοχή και εντός Ελλάδας, επισήμανε ότι Αθήνα και Θεσσαλονίκη επανακτούν τη δυναμική τους, κάτι το οποίο διαπιστώνεται, τόσο από την επιβατική κίνηση των πρώτων μηνών, όσο και από τις προγραμματισμένες θέσεις της θερινής περιόδου.

Τέλος, σε ότι αφορά την αγορά του rent a car, υπογράμμισε ότι η ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς υπήρξε ισχυρότερη από άλλες χώρες, όπως στην Κύπρο, την Κροατία και την Πορτογαλία.

Το άρθρο Ευτ. Βασιλάκης: Αθήνα και Θεσσαλονίκη επανακτούν φέτος τη δυναμική τους σε αφίξεις εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Ευτ, Βασιλάκης, Αθήνα, Θεσσαλονίκη,eft, vasilakis, athina, thessaloniki