Πρώτη απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι προς Τελ Αβίβ από την Flydubai

Η low cost αεροπορική Flydubai πραγματοποίησε την πρώτη απευθείας εμπορική πτήση από το Ντουμπάι προς το Τελ Αβίβ, δύο μήνες μετά την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ.

Η πτήση από το Τελ Αβίβ προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, στις 8 Νοεμβρίου, στις 5.42 μ.μ., μετά από χρόνο πτήσης 2 ωρών και 41 λεπτών, καθιστώντας την Flydubai τον πρώτο αερομεταφορέα που

εκτελεί απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η ίδια αεροπορική αναφέροντας ότι «Η Flydubai πραγματοποίησε την εμπορική πτήση από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ “Μπεν Γκουριόν” προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 8 Νοεμβρίου».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ghaith Al Ghaith, διευθύνων σύμβουλος της Flydubai, είχε δηλώσει ότι η εκτέλεση προγραμματισμένων πτήσεων θα «συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και θα δημιουργήσει περαιτέρω ευκαιρίες για επενδύσεις για την επιδίωξη των κοινών μας συμφερόντων και αξιών».

Να σημειωθεί ότι, τα Ην. Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν τον περασμένο Σεπτέμβριο συμφωνία με το Ισραήλ, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, για την εξομάλυνση των σχέσεών τους, την πρώτη τέτοιου είδους συμφωνία που υπέγραψε μια χώρα του Κόλπου.

Τα Εμιράτα έγιναν η τρίτη αραβική χώρα που εξομάλυνε τις σχέσεις της με το Ισραήλ, μετά την Αίγυπτο το 1979 και την Ιορδανία το 1994. Το Μπαχρέιν ακολούθησε.

The post Πρώτη απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι προς Τελ Αβίβ από την Flydubai appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα