Μετά την είσοδο της British Airways στην Norwegian Air Shuttle, ενδιαφέρον εκδήλωσε και η Lufthansa

Σε διαπραγματεύσεις με την Norwegian Air Shuttle βρίσκεται η Lufthansa, σύμφωνα με τον CEO του γερμανικού αεροπορικού ομίλου Carsten Spohr που μίλησε στην «Sueddeutsche Zeitung».

Σημειώνεται ότι, τον περασμένο Απρίλιο, η British Airways απέκτησε το 4,6% των μετοχών του νορβηγικού αερομεταφορέα, ενώ υπέβαλε δύο προτάσεις για την πλήρη εξαγορά

του.

Ωστόσο, και οι δύο προτάσεις είχαν αρνητική κατάληξη, γεγονός που “άνοιξε την όρεξη” της Lufthansa.

“Στην Ευρώπη όλοι μιλούν με όλους. Ένα νέο κύμα ενοποιήσεων πλησιάζει. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε επαφή με τη νορβηγική εταιρεία”, δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα ο Carsten Spohr.

Ερωτηθείς αν η Norwegian θα ενταχθεί στον όμιλο της Lufthansa, ο Spohr δήλωσε «οι εξαγορές είναι πάντα θέμα στρατηγικής αξίας, τιμής και ζητημάτων θεμιτού ανταγωνισμού. Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις».

Από την πλευρά της, η Norwegian Air Shuttle επανέλαβε, σήμερα, ότι την έχουν προσεγγίσει δυνητικοί αγοραστές και επενδυτές, μετά την ανακοίνωση ότι η IAG απέκτησε το 4,6% του αερομεταφορέα.

«Όλοι έχουν εκφράσει ενδεικτικό και προκαταρκτικό ενδιαφέρον για την εξαγορά μετοχών, συγχωνεύσεων, δομημένων συναλλαγών, χρηματοδότησης του ομίλου και διάφορες μορφές επιχειρησιακής και οικονομικής συνεργασίας», ανέφερε εκπρόσωπος της νορβηγικής αεροπορικής.

«Στην Norwegian πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον πολλών αποδεικνύει την ελκυστικότητα της επιχείρησής μας», καταλήγει.

The post Μετά την είσοδο της British Airways στην Norwegian Air Shuttle, ενδιαφέρον εκδήλωσε και η Lufthansa appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα