Παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού και του CEO της Airbus, η υπογραφή Aegean Airlines – Airbus για τα νέα αεροσκάφη

Παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του CEO της Airbus Dr. Tom Enders θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 22 Ιουνίου, η τελετή υπογραφής μεταξύ των Aegean Airlines και Airbus

για την προμήθεια των αεροσκαφών A320neo.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην τεχνική βάση της Aegean Airlines στο «Ελ. Βενιζέλος».

H ελληνική αεροπορική πρόκειται να προμηθευτεί έως 42 αεροσκάφη Airbus της οικογένειας Α320.

Το προσύμφωνο αφορά στην παραγγελία καταρχήν 30 αεροσκαφών, δύο τύπων της οικογένειας A320neo, (Α320neo & A321neo), με δικαίωμα προαίρεσης για 12 επιπλέον αεροσκάφη.

Ειδικότερα, η παραγγελία περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον 10 αεροσκάφη της μεγαλύτερης έκδοσης Α321neo, με δυνατότητα αύξησης του αριθμού μέσω περαιτέρω μετατροπής μέρους της παραγγελίας από Α320neo σε Α321neo.

Τα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo, με κινητήρες τεχνολογίας νέας γενιάς και Sharklets παρέχουν εξοικονόμηση έως 15% στην κατανάλωση καυσίμου, μείωση εκπομπών ρύπων και θορύβου, ενώ μπορούν να προσφέρουν ανάλογα με τον ακριβή τύπο και προδιαγραφές, πρόσθετη εμβέλεια από 600 έως και 1.500 χλμ. (δηλ. από 1 – 2 ώρες επιπλέον πτήσης).

The post Παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού και του CEO της Airbus, η υπογραφή Aegean Airlines – Airbus για τα νέα αεροσκάφη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα