Άνοδος εσόδων 6% για τα Αυστριακά Ταχυδρομεία το πρώτο 6μηνο

Το πρώτο εξάμηνο του 2023 χαρακτηρίστηκε από δύσκολες συνθήκες. Οι οικονομικές εξελίξεις και ο συνεχιζόμενος υψηλός ρυθμός πληθωρισμού συνεχίζουν να επηρεάζουν το επιχειρηματικό μοντέλο της Austrian Post, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το υψηλότερο κόστος για την ενέργεια, καθώς και για το αυξημένο κόστος προσωπικού, παράλληλα με ένα ασθενέστερο οικονομικό περιβάλλον.

«Η απόδοσή μας το πρώτο εξάμηνο είναι σύμφωνη με τις

προσδοκίες μας», λέει ο CEO Georg Pölzl.

Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 1.284,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023, υποδηλώνοντας αύξηση 6,0 %.

Η Διεύθυνση Δεμάτων & Logistics παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 9,9%, στα 628,4 εκατ. ευρώ.

Οι λειτουργίες στην Τουρκία συνέχισαν να επηρεάζονται αρνητικά από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού και του νομίσματος. Ωστόσο, η εταιρεία κατάφερε να αποφέρει υψηλότερα έσοδα σε όλες τις περιοχές.

Το Mail Division ανέφερε ελαφρά μείωση εσόδων της τάξης του 0,2%, στα 598,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023, με την άνοδο της συμβατικής επιστολικής αλληλογραφίας σε αντίθεση με τη μείωση των δραστηριοτήτων άμεσης αλληλογραφίας.

Ο Τομέας Λιανικής & Τραπεζών σημείωσε ισχυρή αύξηση εσόδων κατά 41,3%, στα 76,5 εκατ. ευρώ, λόγω του βελτιωμένου περιβάλλοντος επιτοκίων για τις τράπεζες.

Τα έσοδα του Ομίλου Austrian Post κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2023 επηρεάστηκαν σημαντικά από τη συναλλαγματική ισοτιμία της τουρκικής λίρας.

Αντίστοιχα, το πρώτο τρίμηνο ωφελήθηκε με αύξηση των εσόδων κατά 10,5%, ενώ το δεύτερο τρίμηνο επηρεάστηκε αρνητικά, σημειώνοντας αύξηση μόλις 1,6%.

Το άρθρο Άνοδος εσόδων 6% για τα Αυστριακά Ταχυδρομεία το πρώτο 6μηνο εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
anodos-esodon-6-gia-ta-afstriaka-tachydromeia-to-proto-6mino.htm
Τυχαία Θέματα