Κατά 69% θα αυξηθεί ο όγκος δεμάτων στην Ευρώπη ως το 2021. Περαιτέρω ανάπτυξη χώρων logistics

Μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε μια τεράστια αύξηση των αστικών logistics (urban logistics), ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ανοδική τάση του ηλεκτρονικού εμπορίου τα προσεχή έτη, όπως εκτιμά έκθεση της εταιρείας ακινήτων «Cushman & Wakefield».

Μάλιστα, η έκθεση προβλέπει άνοδο της τάξης του 69% του όγκου δεμάτων στην Ευρώπη ως το 2021.

Urban Logistics
– the ultimate real estate challenge? from Cushman & Wakefield

Σύμφωνα με τους Cushman & Wakefield, «βάσει πληθυσμού και αγοραστικής δύναμης, το Λονδίνο αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ώριμη αγορά e-commerce της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή οι τρέχουσες ανάγκες για urban logistics φτάνουν τα 870.000 τ.μ. Εκτιμάται ότι, ως το 2021, οι ανάγκες αυτές θα υπερβούν τα 1,2 εκατ. τ.μ. (άνοδο 42%)».

Επίσης, η μελέτη προβλέπει ότι η ανάγκη για χώρους urban logistics θα υπερδιπλασιαστεί, στο μέλλον, σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη.

Σχολιάζοντας την έκθεση, η Lisa Graham, Head of EMEA Logistics Research & Insight της εταιρείας ακινήτων, δηλώνει ότι «καθώς οι περισσότεροι από εμάς κάνουν online αγορές, είναι ζωτικής σημασίας οι μεγάλες πόλεις να έχουν τη δυνατότητα να χειριστούν την αύξηση χωρητικότητας δεμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Με το βλέμμα στο μέλλον, θα λέγαμε ότι θα ήταν ωφέλιμο για τους on-line λιανέμπορους και τις εταιρείες ταχυμεταφορών να κάνουν χρήση των χώρων αστικών logistics, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών τους τόσο σε θέμα ταχύτητας, όσο και αξιοπιστίας κατά την παράδοση».

The post Κατά 69% θα αυξηθεί ο όγκος δεμάτων στην Ευρώπη ως το 2021. Περαιτέρω ανάπτυξη χώρων logistics appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα