Ανησυχία εκφράζει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης. Επιστολή στον Κ. Μητσοτάκη

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης ανακοίνωσε ότι, σε στιγμές μεγάλης αγωνίας και αβεβαιότητας για την επιβίωση των μελών και των εργαζομένων του, πληροφορείται (από διάφορες πηγές) ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να ικανοποιήσει κρίσιμα αιτήματα του κλάδου, τα οποία εδώ και καιρό έχουν γνωστοποιηθεί επίσημα στην κυβέρνηση.

Τα τουριστικά λεωφορεία, με επείγουσα επιστολή, την οποία κοινοποίησαν στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο

Μητσοτάκη και την οποία απέστειλαν τις τελευταίες ώρες στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού ζητούν αφ’ ενός την μη εξαίρεση των λεωφορείων που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες τους από την οικονομική αποζημίωση.

«Δεν  είναι δυνατόν το κράτος που ενήργησε άμεσα με την υπουργική απόφαση Μαρτίου για την προσωρινή κατάθεση πινακίδων, τώρα να «τιμωρεί» τους συνεπείς και νομοταγείς ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να καταθέσουν», αναφέρει ο Σύνδεσμός.

Επίσης, ο Σύνδεσμος ζητά «την άμεση ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων που εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα και ύπαρξη των τουριστικών λεωφορείων σε μια περίοδο οικονομικής κατάρρευσης, όπως αυτά έχουν διατυπωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον Σύνδεσμο.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ζητούν άμεσα διευκρινίσεις για το αν οι αποζημιώσεις που έχουν αποφασιστεί θα δοθούν με βάση τον κανόνα του de minimis.

Η επιστολή καταλήγει, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει σοβαρά την κατάσταση και να μην δώσει την «χαριστική βολή» στον κλάδο που θα είναι και ανεπανόρθωτη.

The post Ανησυχία εκφράζει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης. Επιστολή στον Κ. Μητσοτάκη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα