Τα μερίδια αγοράς των liners. Η Cosco του ΟΛΠ στην 3η θέση, η CMA – CGM του ΟΛΘ στην 4η

Τα μερίδια αγοράς των liners (ναυτιλιακών εταιρειών τακτικών γραμμών) επικαιροποίησε η Alphaliner.

Σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη, την 1η θέση καταλαμβάνει η δανέζικη Maersk με 17,1%, την 2η θέση η ελβετο-ιταλική MSC με 16%, την 3η η κινεζική Cosco με 12,6%, την 4η η γαλλική CMA – CGM με 12% και την 5η η γερμανική Hapag Lloyd με 7% (κατάταξη στις 23/10).

Σημειώνεται ότι, το 2017, τα

αντίστοιχα ποσοστά ήταν: Στην 1η θέση ήταν η Maersk με 15,7%, στη 2η η MSC με 13,8%, στην 3η η CMA – CGM με 10,8%, στην 4η η Cosco με 8%, στην 5η θέση η Evergreen με 4,8% και στην 6η η Hapag Lloyd με 4,7%.

Oι ανωτέρω επιδόσεις των liners έχουν σημασία, όχι μόνο για την εξέλιξη του θαλάσσιου εμπορίου, αλλά και για το γεγονός ότι η Cosco είναι ο μεγαλομέτοχος του ΟΛΠ και η CMA – CGM μέτοχος του ΟΛΘ.

Τα δυο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας έχουν εστιάσει τις επιδόσεις τους στις εμπορευματικές μεταφορές, οπότε οι επιδόσεις των μητρικών εταιρειών αποκτούν επιπρόσθετη σημασία, δεδομένου ότι από αυτές προέρχονται οι μεγαλύτερες ροές σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Β. Βεγ.

Τα μερίδια αγοράς στις 13 Οκτωβρίου

The post Τα μερίδια αγοράς των liners. Η Cosco του ΟΛΠ στην 3η θέση, η CMA – CGM του ΟΛΘ στην 4η appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Cosco, ΟΛΠ, CMA – CGM, ΟΛΘ,Cosco, olp, CMA – CGM, olth