Ανεξάρτητες Αρχές, όπως η ΕΕΤΤ, η ΡΑΛ και η ΡΑΣ «ένωσαν δυνάμεις», διεκδικώντας στελεχιακό δυναμικό

Την Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, o Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, Δρ. Παναγιώτης Ιάσων Αγγελόπουλος κατέθεσε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, υπόμνημα κοινών θέσεων υπογεγραμμένο από τους Προέδρους επτά Ανεξάρτητων Αρχών, σε σχέση με ζητήματα που αντιμετωπίζουν ως προς τη λειτουργία και το στελεχιακό δυναμικό τους, καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Τις κοινές θέσεις και προτάσεις επεξεργάστηκαν

από κοινού και συνυπέγραψαν η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, ύστερα από πρωτοβουλία της τελευταίας.

Ο Δρ. Αγγελόπουλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΡΑΛ, τόνισε για το υπόμνημα κοινών θέσεων και προτάσεων τα εξής: «Οι κοινές θέσεις και προτάσεις που κατατέθηκαν στον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης αποτελούν προϊόν εποικοδομητικού διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των Αρχών.

Στόχος μας ήταν η ανάδειξη θεσμικών και πρακτικών ζητημάτων λειτουργίας και θεμάτων που αφορούν στο προσωπικό – σε μεγάλο βαθμό κοινά- και αποτελούν προκλήσεις κατά την εκπλήρωση της ιδιαίτερης αποστολής κάθε Αρχής.

Μας απασχόλησαν ιδιαίτερα θέματα ανεξαρτησίας και αυτονομίας, ενίσχυσης της εσωτερικής λειτουργίας, αλλά και ζητήματα προσωπικού, όπως προσλήψεων, κινητικότητας, αποχωρήσεων και χορήγησης κινήτρων.

Παράλληλα, προτείνονται κοινά αποδεκτές από τις ίδιες τις Αρχές λύσεις, για την επίλυση των ζητημάτων που αναδείχθηκαν στο υπόμνημα.

Ευελπιστούμε στην ανταπόκριση της Πολιτείας και παραμένουμε στη διάθεση της για τον τρόπο που οι προτάσεις αυτές μπορούν να ενσωματωθούν στο θεσμικό μας πλαίσιο».

The post Ανεξάρτητες Αρχές, όπως η ΕΕΤΤ, η ΡΑΛ και η ΡΑΣ «ένωσαν δυνάμεις», διεκδικώντας στελεχιακό δυναμικό appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα